Nej tak til nye kampfly: Protester den 27. maj ved Christiansborg og landet over

Den 27. august protesteres der mod Danmarkshistoriens dyreste våbenhandel på den landsdækkende aktionsdag mod køb af nye kampfly. I en række byer er der arrangeret demonstrationer. I København går den fra Den røde Plads ved Nørrebrohallen kl. 16 til Christiansborg.

 

aktionsdag_kbh_27052016_ny_udg
Mens Lars Løkke har indkaldt eliten til ‘økonomisk topmøde’ onsdag og torsdag i denne uge, hvor der skal drøftes en plan frem til 2025 med skattelettelser for de rige, militær oprustning og nye sociale nedskæringer, går almindelige folk på gaden landet over fredag for at stoppe købet af de vanvittigt kostbare og helt unødvendige F35 Joint Strike Fighter-fly, som regeringen har besluttet sig for uden nogen for reel demokratisk debat.

De vil sætte streg under, at det er helt uacceptabelt at der smides enorme summer ud til krig, mens velfærden og forholdene for børn, unge. ældre og det store flertal forringes år efter år med en totalt uansvarlig økonomisk politik, der ikke tjener danskernes interesser.

Der er demonstrationer i København, Aalborg, Århus, Odense, Svendborg og Silkeborg – og andre typer events i en række byer og kommuner som f.eks. Hammel, Randers, Holstebro, Kolding, Esbjerg, Odder, Rønne og Tårnby (København).

Se
LANDSDÆKKENDE DEMONSTRATION MOD KAMPFLY 27. MAJ – HVAD SKER HVOR

Find ud af hvad der sker nær ved dig her

I København går demonstrationen fra Den røde Plads ved Nørrebrohallen kl. 16. På demovognen: Dj Due, Tannie og August

Program på Slotspladsen  fra kl. 17:

Talere: Nagieb Khaja (journalist), Anders Koustrup Kærgaard (tidl. efterretningsofficer, Veron -Whistleblowerorganisationen i Danmark), Eva Flyvholm (MF Enhedslisten), Line Søgaard (Welcome to Denmark), Ibrahim Benli (redaktør for den dansk-kurdiske avis Nûdem), Folkeskoleelev (En stor mellemfinger til den nye skolereform).

Digt oplæsninger Aida, Dorthe, Pernille.

Musik: Annisette, Tjeskoba, Pleasure Squad

Se mere om demoen i København her

Der er en anden vej end elitens:  Stop oprustningen og krigene. Velfærd til alle!

 

Se mere hos

Nej tak til nye kampfly

 

KPnet 25. maj 2016

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater