Landsdækkende aktionsdag mod køb af kampfly 27. maj – Demonstration i København 16-19

NEJ TAK TIL NYE KAMPFLY – KØBENHAVN – DEMO 27. MAJ 16-19

Kl. 16: Den røde plads ved Nørrebrohallen
Kl. 17-19: Christiansborg Slotsplads

Kampfly_27maj2016_kbh

Der er omfattende aktiviteter i gang for at organisere protester mod kampflykøbet over hele landet den 27. maj. Foreløbig er der offentliggjort tid og sted for demonstrationer i København, Aalborg, Århus og Svendborg. Og en række andre byer er godt i gang. Omkring 70 steder i landet er der folk, der arbejder på at lave en protest/demonstration.

Nej tak til nye kampfly-kampagnen og Tid til Fred i København skriver:

Der er lagt op til en beslutning om typen af kampfly inden Folketinget går på sommerferie. Modstanden skal lukkes ned med en beslutning i forligskredsen uden en plan for offentlig debat & lige før ferien.

Men lad os få hevet den frem i lyset.  Vi må på banen NU med alle de protester vi kan samle og sige NEJ til nye kampfly! Gøre 27. maj til en landsdækkende aktionsdag mod kampflykøbet!

Mød op ved rådhusene i alle kommuner.  Lad os aktionere og protestere hele vejen. Lars Løkke har endelig meldt ud. Det er NU vi må på banen med alle de protester vi kan samle og sige NEJ til nye kampfly!

Det bliver IKKE sat til debat: Skal Danmark købe nye krigsfly? Men alene hvilken type og antal der skal købes.

En debat og en afstemning i Folketinget bliver der heller ikke tale om, en debat der heller ikke nåede folketingssalen, da flykøbet blev besluttet. Alt holdes så lukket, som krigspolitikerne overhovedet kan slippe afsted med.

”Nej tak til nye kampfly” – kampagnen opfordrer til fælles demonstrations- og protestdag over hele landet. I København tager demonstrationen den 27.maj form.

Vi håber mange andre byer vil følge op med markeringer landet over. Der demonstreres den 27. maj i København med start kl. 16 fra Den Røde Plads ved Nørrebrohallen og derfra til Christiansborg, med taler og musik kl. 17. Fredsvagten er på slotspladsen fra kl. 15.

Efter valget af flytype kommer det næste spørgsmål: Hvor skal pengene komme fra? Hvem og hvad skal betale. Kampfly-købet er ikke slut med valg af flytype, men bliver lagt ind under finansloven som et punkt der ikke er til diskussion.

Det kan endnu stoppes! Der er ikke skrevet nogen kontrakt og ikke bestilt nogen fly.

Regeringens valg blev uden at det kunne komme bag på nogen F35 – Joint Strike Fighter. Flyet der er bygget til at ligge forrest i et hurtigt angreb og er forberedt til at bære atomvåben. Bygget til at være usynlig på radaren. Bygget til angrebskrig. Bygget til bomber. Hvis altså de kommer i brug.

Der er en fortsat strøm af rapporter om alvorlige fejl – en mega IC4-katastrofe lurer, i sidste ende er det samme firma, som skal vedligeholde flyet.

Regeringen skal være klar og vil have kampflykøbet helt på plads til NATO’s topmøde i juli.

Befolkningen må ikke høres – modstanden skal holdes nede – beslutningen kuppes faktisk igennem. Og så: God sommer til alle!

Se
Åbent brev til Folketingets medlemmer: “Tag en reel debat om kampfly”

Vi må på banen NU med alle de protester vi kan samle og sige NEJ til nye kampfly!

Del begivenhed og inviter venner til KampflyNEJ Danmark, hvor alle demonstrationer lægges ind

Se mere om demonstrationen i København
Kampfly NEJ – København

Kampfly NEJ – Århus

Se kort over lokale grupper landet over

Nej tak til nye kampfly-kampagnen

Kampagnen på facebook

TID TIL FRED/AKTIV MOD KRIG

KPnet 17. maj 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater