Stort flertal mod kampfly til milliarder: Våbenkøbet kan stoppes

Der er et klokkeklart flertal i befolkningen mod indkøbet af nye krigsfly til 30 milliarder kroner i ren anskaffelsespris, et beløb der som minimum med forventede tillægsudgifter vil stige til omkring 80-90 milliarder. Men folkelig mobilisering kan stadig stoppe købet.

Nej_tak_til_nye_kampfly

Nu hvor sagen står over for behandling i folketinget er der endelig kommet en opdateret meningsmåling, der siger noget om danskernes holdning. Og den er et klart nej tak til nye kampfly. Nedskærings- og krigstrætte danskere ser hellere investeringer i velfærd. 53,3 procent siger Nej, mens kun 30,8 pct. støtter et indkøb.

Det viser undersøgelsen, der er foretaget af Wilke for Jyllandsposten.

– Det resultat kommer ikke bag på os. Vi har hele vejen igennem kunnet mærke at danskerne siger fra. Regeringen og folketingsflertallet af krigspartier har virkelig stillet sig i modsætning til befolkningen her, siger Tine Spang Olsen fra Nej tak til nye kampfly-kampagnen.

Den har i mere end et år samlet underskrifter imod kampflyene og forsøgt at rejse en folkelig debat om Danmarkshistoriens største våbenhandel.

Det er kun 3 ud af 10 danskere, som går ind for købet af de nye superavancerede og superkostbare krigsfly. 8 ud af 10 kvinder er imod det, ifølge meningsmålingen.

– Man har søgt at undgå en reel offentlig debat om købet. Især at det vil blive betalt med forringet velfærd og nye nedskæringer på områder, der i forvejen er hårdt ramt,
konstaterer Tine Spang Olsen.

Det er ikke for sent at stoppe købet. Men det kræver at flertallet i folketinget smuldrer og at nogle af partierne begynder at justere ind efter danskernes holdninger.

I den kommende tid vil Nej tak til nye kampfly og en lang række andre kræfter, som er modstandere af købet, optrappe aktiviteterne for at forhindre det. Der arbejdes på at der synligt protesteres, når der bliver fastlagt en tid for førstebehandlingen i folketinget. Der planlægges demonstrationer og aktiviteter ved rådhuse over hele landet.

– Der er ingen tvivl om, at modstanden er bredt udbredt og dækker det meste af det politiske spektrum. Derfor opfordrer vi vælgere og medlemmer af de partier, der går ind for købet til at rette henvendelse og lægge pres på dem og deres folketingsrepræsentanter for at de skal sige Nej, siger Tine Spang Olsen og tilføjer:

– Kampfly betyder velfærdsnedskæringer. Det bliver et vigtigt spørgsmål i 1. maj manifestationerne og vi regner med at det også kommer til at fylde når Velfærdsalliancen.dk gennemfører protester mod forringelser mange steder i landet den 12. maj. Der kan gøres meget, og vi opfordrer til at der dannes grupper af kampfly-modstandere i byer, på arbejdspladser og uddannelsessteder. Man kan selvfølgelig også stadig skrive under på at man siger Nej tak.

Se opfordringen fra kampagnen: LAD OS SIGE NEJ TIL NYE KAMPFLY OVER HELE LANDET! KØBET KAN STADIG STOPPES

Skriv under her

Hvis Folketinget fastholder, at der skal købes kampfly skal de i gang med processen med at finde pengene, og det vil give yderligere modstand. I det tilfælde vil kampagnen mod flykøbet naturligvis også fortsætte.

Se mere hos

Nej tak til nye kampfly –  hjemmeside

Nej tak til nye kampfly –  facebook

Se om meningsmålingen

Danskerne takker nej til kampfly for flere milliarder
Jyllandsposten 20. april 2016


Se også

Det røde felt: Debat om kampflykøbet (Radio)
Kpnet 18. april 2016

Opfordring fra Nej tak til nye kampfly: Lad os samle os til et stort NEJ!
Kpnet 18. april 2016

Nej tak til nye kampfly: Boeing annoncer spiller på kampfly-NEJ
Kpnet 13. april 2016

Besøg fra USA: Køb nye kampfly!
Kpnet 29. februar 2016

 

Kpnet 21. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater