Giver underskriftsindsamlinger mening? Af Rina Ronja Kari

FB_mille_simonsen_folkeafstemning

 

I EU er underskriftsinitiativer fra borgerne blevet opmuntret som demokratisk inddragelse. Over 3 millioner har skrevet under på kravet om Stop TTIP – den berygtede handelstraktat mellem EU og USA. Men EU har konsekvent undladt at lytte til millioner af underskrifter.

Nu har Folkebevægelsen mod EU iværksat en underskriftsindsamling med krav om en dansk folkeafstemning om medlemskab af EU, rettet ikke til EU, men til det danske folketing. Lignende krav rejses i en hel række andre EU-lande.

Ingen tror, at en underskriftsindsamling i sig selv eller alene vil føre til en beslutning om en dansk folkeafstemning, der udskrives af folketinget – som enten bindende eller vejledende. Men nytter det så noget at skrive under på kravet?

Folkebevægelsens EU-parlamentsmedlem Rina Ronja Kari har gjort sig nogle overvejelser.

Læs hendes indlæg hos Modkraft her

Underskriftsindsamlinger – giver det overhovedet mening?

Se også

Folkeafstemninger UK og EU: Skræmmekampagnerne i fuld gang
KPnet 31. marts 2016

KPnet 2. april 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne