Protestdag: Stop ødelæggelse af uddannelserne – Stop kontanthjælpsloftet – Skrot omprioriteringsbidraget

Der protesteres i dag onsdag den 9. marts 2016 mod en hel stribe af Venstre-regeringens asociale  EU-dikterede nedskæringer. Det sker blandt andet med en række protester i København, der ender med at samles foran Kommunernes Landsforening ved en demonstration mod ’omprioriteringsbidraget’. Dette betyder automatiske og stadig mere omfattende kommunale nedskæringer i ’kernevelfærden’ i år og de kommende år.

12095310_1683721898515288_5373186693535055712_oFra Uddannelsesalliancen.dks protester oktober 2015

Torsdag indledes KLs ’topmøde’ i Aalborg. Netop nu – dagen før – har Socialdemokraterne bebudet, at partiet vil fremsætte et beslutningsforslag, der vil pålægge regeringen at tilbageføre milliarder af kroner til kommunerne fra omprioriteringsbidraget, som statskassen ellers ville inddrage. Forslaget vil betyde, at landets 98 kommuner skal have 2,4 milliarder kroner tilbage årligt.

S stemte selv for omprioriteringsbidraget og de voldsomme kommunale besparelser sammen med Dansk Folkeparti og resten af ’blå blok’.

Partiet reagerer nu på de voldsomme protester og forsøger i elvte time at stille sig i spidsen for dem med et forslag, der kan bringe regeringen i mindretal. Dansk Folkeparti tilkendegiver, at det også kan tænkes at stemme for beslutningsforslaget.

Dagens første demonstration står studerende for. Det er mod ødelæggelse af uddannelserne og mod den såkaldte fremdriftsreform. Det er en opfølgning på studenterprotester og sit-ins i sidste uge på KUA og RUC.

Den starter ved Østerport Station i København kl. 14.30 og går til Ministeriet for  Forskning Innovation og Videregående Uddannelser. Derefter til Frue Plads, hvor den mødes med en protest, arrangeret af Studenterrådet ved KU. Endelig tilslutter den sig demonstrationen foran KL.

Kl. 16.45 danner Bekæmp Fattigdom NU en blok ved Kommunernes Landsforening. Bekæmp Fattigdom NU har ikke mindste aktioneret mod det ny kontanthjælpsloft og den brutale 225-timers regel, der vil sende folk på gaden i dyb fattigdom.

Kl. 17-18.15 gennemfører Velfærdsalliancen.dk en protestdemo ved Kommunernes Hus, Weidekampsgade 10, 2300 Kbh S, under parolerne Ja til tryghed – Drop omprioriteringsbidraget – Nej til milliardbesparelser

Den følges op af en aktion ved starten af ’topmødet’ i Aalborg torsdag morgen.

 

KPnet 9. marts 2016


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne