Tyrkiets Arbejderparti EMEP: ’Vi minder magthaverne om, at den kurs de har valgt er forkert’

Eksplosioner fortsætter over hele landet og præsidenten ’insisterer på at true’ alle som står i vejen for ham

 selma_gurkan_emep

Selma Gürkan, formand for Tyrkiets Arbejderparti EMEP: “Regeringen, og især præsidenten, har opbygget et et-parti-styre …”

10 blev dræbt og 15 såret af IS-aktivisters selvmordsbombe i går (14. januar) på Sultanahmet Pladsen (i Istanbul). Nye massakrer kunne være forhindret, hvis der var kastet lys over massakrerne i Reyhanli, Diyarbakir, Suruc og Ankara, og hvis der var indledt en kamp mod al logistisk, politisk og anden støtte til IS.

Samtidig med at regeringen undlader at gøre dette, har den taget mistænkte i varetægt mens medierne så med. bare for efterfølgende at løslade dem i det stille. Den fører offentligheden bag lyset og lader som om den bekæmper terrororganisationen med fingerede varetægtsfængslinger. Den har sørget for at hindre mediedækning af bombeangrebene og lægger låg på alle beviser, som kan kaste lys over sandheden. Regeringen fortsætter også sin konfrontatoriske, ekspansionistiske og sekteriske udenrigspolitik.

Regeringen ledes af en statsminister, som ikke anser det at tage hånd om navngivne selvmordsbombere for at være en ’retsstat’ værdigt, ser det til gengæld som sin mission at slæbe læreren Ayşe for retten, som på landsdækkende TV lod sin stemme høre med at sige, at ’drabene må ophøre, vi må erkende hvad der sker, der må blive fred’.

1128 akademikere som kræver fred og beder om, at det kurdiske folks krav om en løsning på konflikten og en varig fred må blive anerkendt, er umiddelbart blevet udpeget som mål af repræsentanter for regeringen på alle niveauer, med præsident Erdoğan allerforrest. Rådet for højere uddannelse (YÖK) har allerede taget det op igangsat efterforskning.

Præsidenten og regeringen vil, at alle dele af samfundet skal stille sig på samme side som reaktionen og ikke kritisere den. Men regeringen burde være de sidste til at klage over situationen. Regeringen, og især præsidenten, har opbygget et et-parti-styre som med sin stil og sin politik fører til polarisering, en polarisering som vil slå ud som konflikt.

Dette er ikke første gang den tyrkiske befolkning står over for angreb fra de herskende i form af brud på rettigheder, undertrykkelse, vold og trusler. Regimet står over for en befolkning som har gennemlevet kup og massakrer, som er overladt til arbejdsløshed og fattigdom og undtagelseslove af typen 1402, og som har overlevet fængsler og tortur.

Vi minder magthaverne om, at den kurs, de har valgt, er forkert. Vi støtter kravene om at gå imod drabene og for fred, personificeret i læreren Ayşe; i akademikernes appel til regeringen; og i de sandfærdige skildringer fra de fængslede journalister.

Videre vil vi ikke undvige kampen for at bygge et demokratisk land stillet over for de herskendes reaktionære politik, undertrykkelse og vold.

Vi opfordrer alle arbejderkræfter og alle demokratiske kræfter til at rive denne mur af terror ned, som bliver bygget, og til at kæmpe for demokrati, for rettigheder, friheder og fred både hjemme og ude.

Selma Gürkan
formand for EMEP

15. januar 2016

 

Se også af Selma Gürkan

Imperialisterne skal trække sig ud af regionen!
KPnet 27. november 2015

Arbejderpartiet EMEP om valget i Tyrkiet 1. november: Lad os beslutsomt og udholdende fortsætte kampen!
KPnet 4. november 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne