Tyrkiets Arbejderparti EMEP: Imperialisterne skal trække sig ud af regionen!


Af Tyrkiets Arbejderparti EMEP

Et russisk krigsfly blev skudt ned indenfor de syriske grænser i nærheden af Antakya-Yayladağı.

Præsidenten og regeringsrepræsentanter har hævdet, at det russiske kampfly i 17 sekunder overskred de tyrkiske grænser og at russerne bombarderede Bayırbucak-turkmenerne i området.

Det er indlysende, at grunden til, at det russiske fly blev skudt ned ikke er omsorg for Bayırbucak-turkmenerne. AKP-regeringen rørte ikke en finger, da turkmenerne blev massakreret og deres kvinder gjort til slaver af IS for ikke så længe siden.

AKP-regeringens virkelige ømme punkt er, at de områder der affolkes for IS efter russiske bombardementer er fulde af Assads styrker og det kurdiske PYD.

Tyrkiet vil ikke have, at Assads tropper eller PYD-styrker overtager territorier tæt på dets grænser til Syrien, og dermed afskærer dets forbindelser til IS, Al Nusra-fronten og salafistiske jihadist-styrker.

Den virkelige grund til den voksende spænding mellem Rusland og Tyrkiet – der nåede et toppunkt med nedskydningen af det russiske fly – er kampen om herredømmet i Syrien og i hele regionen, kampen om imperialistisk profit.

Alle imperialistmagter og regionens reaktionære lande skal trække sig ud af Syrien, Irak og andre lande i regionen. Udenlandske militærstyrker skal trækkes tilbage, og al støtte til jihadister skal stoppes.

Folkene i regionen er blevet ruineret af imperialistmagter og reaktionære. Et kvart århundrede (Note 1) med millioner af døde, millioner af flygtninge, voldtægter, byer lagt i grus, tilintetgørelse af kulturværdier, med sult og fattigdom, som det ses i Mellemøsten, er skabt af grådige konflikter for profit anstiftet af imperialisterne.

De folk i verden og i Tyrkiet, som ønsker at bistå folkene i Mellemøsten, må hæve kampfanen mod imperialisterne og deres medsammensvorne.

Ned med imperialisterne og deres medsammensvorne!

Alle imperialister og reaktionære ud af Mellemøsten!

Selma GÜRKAN
Formand
Tyrkiets Arbejderparti EMEP

Hjemmeside

Imperialists should withdraw from the area!
EMEP 26. november 2015
(Engelsk, spansk og arabisk)

 Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater