Løkkes besked til mennesker på flugt: Ambitionen er nul flygtninge

afrikanske flygtninge

Regeringen fremlagde i sidste uge 34 stramninger vendt mod asylansøgerne, mens EU holdt topmøde om flygtninge. Den danske regering og EU’s ‘løsninger’ på flygtningekrisen er lige kyniske og trækker i samme retning. At få flygtningespørgsmålet lagt ind under EU vil på ingen måde betyde en solidarisk løsning, den må vi kæmpe for herhjemme.

Både regeringen og EU beskæftiger sig udelukkende med hvordan flygtningene holdes ude af Europa, ikke med løsninger der hjælper flygtninge eller ændrer årsagerne til flygtningestrømmen som krig og fattigdom.

Begge dele i høj grad skabt af de vestlige nationers handlinger gennem krig og økonomisk udbytning.

Mennesker flygter ikke i millionvis fra Afrika og Mellemøsten til Europa uden grund, de gør det af nød og nødvendighed. Men der gøres systematisk forsøg på at fremstille de mennesker der flygter som problemet og kilde både til forringelserne af vores levevilkår i Europa og som medvirkende til terrortruslen.

Khaterah Parwani skrev efter attentatet i Paris på facebook:

”Før du begiver dig ud i at give flygtninge skylden for det der sker i Frankrig, så spørg dig selv om hvem de flygter fra? Det er i dag du skal forstå dem mere end nogensinde og vise højere sympati end nogensinde før, for nu kan du måske relatere bedre til deres frygt, smerte og tab.

Vi skal for helvede rykke tættere på hinanden og skabe fælles front mod disse barbariske skæbner. Hvis vi internt ikke genkender hinanden, men ser fjender i hinanden, så står vi ti gange svagere og nemmere opløselige. Hvis nogen sidder lige nu og kniber mave over det der rammer Frankrig i disse timer, så er det præcis dem, der selv har oplevet de skud, mistet familiemedlemmer og mærket det på egen krop.

Menneske til menneske. Nu.”

Flygter fra krig og fattigdom

Selvom folk ved hvor hårdt det er at flygte og hvor farlig turen over Middelhavet er, har de ikke et bedre alternativ, fortæller Abel Kidan, der selv er flygtet gennem Sahara og over Middelhavet fra Eritrea. ‘Vi har ikke en anden mulighed’.

Han fortæller også om det mareridt det var at opleve en anden båd tæt på synke, og han hører stadig den baby der græd mens båden gik ned.

Bådflygtning efter flugt: Vi havde intet valg

EU lukket land – og åbent for de udvalgte

På EU’s topmøde på Malta deltog 40 afrikanske stats- og regeringsledere, og der blev snakket om ‘bekæmpelse af fattigdom’, men de konkrete beslutninger gik først og fremest på at vinde veje til at få de afrikanske ledere til at bakke op om metoder der kan holde deres befolkninger væk fra EU’s grænser.

Bortset fra de udvalgte som EU’s arbejdsgivere gerne vil have fat i.

For immigration skal under kontrol, mens Fort Europa bygges op, så der kan gives arbejdstilladelse til de afrikanere som EU’s arbejdsmarked har brug for. EU ønsker at åbne for veluddannede afrikanere og studerende.

Endnu en kynisk politik, der vil dræne de afrikanske lande og bidrage til at spænde ben for en selvstændig udvikling af samfundene.

Efter at krigskoalitonen mod Libyen smadrede landet og fjernede Moamar Gadaffi, har der ikke eksisteret en fungerende ledelse af landet, der nu fungerer som udskibningshavn for flygtninge og immigranter.

EU forlanger, at de afrikanske stater skal forhindre at afrikanere flygter til Europa gennem Libyen og at de tager langt flere af de ‘uønskede’ flygtninge retur til Afrika. Der blev også lokket med økonomiske løfter til lande, der ville påtage sig denne opgave.

Til gengæld udtalte ambassadøren for Den Afrikanske Union, at beløbet var sat alt for lavt og måtte opfattes som en fornærmelse.

I dag tager afrikanske lande 30 % af flygtningene retur.

Et af forslagene fra EU var at oprette opsamlingslejre for afrikanere der søger mod Europa.

EU vil oprette såkaldte ‘procescentre’ på afrikansk grund. Dette blev afvist af de afrikanske repræsentanter, der forudså frygtelige forhold med internerede mennesker uden fremtidsudsigter, udsat for vilkårlig vold i ubeskyttede lejre.

Krigspolitikken er der ikke tale om at stoppe. Lars Løkke Rasmussen fremhævede på mødet, at ‘alle bare skal gøre som os’.

Dvs gennemføre en politik der bygger på krig, agression og indblanding samtidig med at flygtningene holdes ude med skræmmekampagner, lukkede EU-grænser og benhård lovgivning.

”Ambitionen er nul immigration”, udtalte Lars Løkke, og ”Vi har brug for arbejdskraft, men ad andre veje” (Politiken 12. november).

Altså en løsning der rettes til for dansk erhvervsliv og ser 100 % bort fra årsagerne til at mennesker er på flugt fra krig og sult.

Asylansøgere ud i kulden: Løkke kun råd til telte
KPnet 13. november 2015

34 stramninger bringer Danmark helt i bund
Refugees.dk 13. november 2015

Solidaritet og fælles fremtid
APKs flygtninge- indvandrerprogram


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne