Stop tyrkisk statsterror mod demokratiet og freden!

Demonstration foran den tyrkiske ambassade søndag den 11. oktober kl 14

Vestagervej 16-18, 2100 Hellerup, København Dk

FEY-KURD arrangerer en demonstration foran den tyrkiske ambassade i Danmark for, at protestere mod terrorattentationen i Ankara.

To eksplosioner har ramt området uden for Ankara jernbanestationen, hvor tusinder var samlet for en fredsdemonstation organiseret af venstreorienterede fagforeninger KESK, DISK, TMMOB og TTB. Der er meldinger om over 83 døde og flere hundrede sårede.

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD) fordømmer den tyrkiske statsterror mod demokratiet og mod freden. Vi finder det samtidig tankevækkende, at terrorattentatet finder sted på et tidspunkt, hvor PKK forventes at erklære en ensidig våbenhvile for at bane vejen for et demokratisk parlamentsvalg.

Vi opfordrer alle demokratiske kræfter til at møde op til et folkemøde om angrebet på fredsdemonstrationen i morges. Folkemødet finder sted i dag kl. 16:00 på Ishøj Strandgårdskolen på adressen; Ishøj Søvej 200 A, 2635 Ishøj.

Ved folkemødet skal HDP´s vice-medforkvinde Meral Daniş Beştaş, som er på besøg i Danmark og talskvinde fra Foundation Free Woman i Rojava, fra selvstyret i det nordlige Syrien skal holde en tale. Sted: Strandgårdsskolen, Ishøj Søvej 200, 2635 Ishøj

Der skal ikke herskes et sekunds tvivl om, hvorvidt angrebet er planlagt og gennemført af de mørke og udemokratiske kræfter i Tyrkiet.

Dem, der står bag angrebet, er de samme, som stod bag angrebet i Diyarbakir d. 5. juni og angrebet i Suruc d. 21. juni, hvor over 30 unge socialister mistede livet.

Vi ved og oplever, at AKP regering gør sit bedste for at optrappe konflikten i landet for at forhindre et frit og fair valg i Tyrkiet d.1. november. Med angrebet i dag har de tyrkisk myndigheder endnu en gang svigtet i forhold ti deres ansvar for at sikre rammerne for en demokratisk valgkamp.

De overlevende og førstehåndsberetningerne tyder på, at eksplosionerne sandsynligvis var forårsaget af selvmordsbombere. En af de to eksplosioner fandt sted tæt på kortagen, tilhørende demonstranter fra Folkets Demokratiske Parti, HDP og den socialistiske ungdomsbevægelse Partizan-Kaldıraç.

Ofrenes lig er blevet dækket med de flag og bannere, der blev båret af demonstranter, der ellers skulle kræve fred i dag mod den igangværende krig og konflikt i landet.

Tyrkiske sikkerhedsstyrkere, der ellers stod passive før eksplosionen affyrede med tåregas midt imod menneskemængden, hvor ligene af mange er spredt rundt i et blodbad.

Vi opfordrer derfor alle demokratiske kræfter i Danmark til at udvise solidaritet med det kurdiske folk, der på trods af masseødelæggelser, blod og massakrere insisterer på en fredelig løsning på 40 årigs konflikt, der har kostet mere en 50.000 mennesker livet.

Sammenslutning af Kurdiske Foreninger i Danmark (FEY-KURD)

FEYKURD BESTÅR AF PYD, PJAK, FOKUS-A, DKAF, FOLKETS DEMOKRATISKE PLATFORM (HDP), YEKITIYA HUNERMANDAN KURD, DANSK KURDISK ARBEJDSGIVER FORENING, DKAF, DANSK KURDISK, HOLSTEBRO VENSKABSFORENING, HILLERØD KURDISKE KULTURFORENING og KURDISK UNGDOM

 

 

Netavisen 10 oktober 2015

 


Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES
– eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne