Budskab til Christiansborg: Ikke flere løgne

Leder

Kommunistisk Politik 8, 2015

 

Grafitti_Chrb_ikke_flere_loegne_th.jpg

 

Dette fromme ønske var skrevet i graffiti med rød maling uden på Christiansborgs tykke mure.

Det deles af en meget stor del af den danske befolkning – men det fik folketingets formand, der nu afgør hvad der er stuerent, til at skumme. På sin facebook-side skrev Pia Kjærsgård ved fotoet af inskriptionen:

– Sådan ser Christiansborg ud her til morgen. Det er endnu et eksempel på meningsløs hærværk, der kommer til at koste skatteyderne mange penge for at fjerne. Jeg ved ikke med jer, men jeg er ved at være godt træt af personer, der er helt ligeglade med vores samfund og dets institutioner.” Osv.

Hvis Anders Fogh Rasmussen lyver for at sende Danmark ud i en ulovlig krig, er det helt ok. Det skal ikke undersøges, for V-regeringen og DF bestemmer over sandhed og løgn.

Og hvis regeringen vedtager noget i strid med FN og internationale konventioner, som Danmark har underskrevet – hvad enten det gælder angrebskrig, flygtninge eller hvad som helst andet – så kan DF’s integrationsordfører Martin Henriksen give klar besked:

– Vi mener jo ikke, at det er internationale organer, som skal bestemme, hvilken udlændingepolitik vi fører i Danmark.

Det er åbenbart ligegyldigt om Danmark har underskrevet dem.

Ordføreren har ikke opdaget, at der findes internationale konventioner med henblik på at skabe fælles spilleregler på baggrund af dyrekøbte erfaringer.

F.eks. 2. verdenskrig og de nazistiske forfølgelser af kommunister og jøder. I 30’erne sendte Danmark tyske antifascistiske emigranter tilbage til kz-lejre og død i Hitlertyskland. De var ikke beskyttet af internationale konventioner.

Men selvom de eksisterer i dag, forhindrer det ikke Danmark i at sende asylsøgere tilbage med risiko for fængsling og død. Og V(DF)-regeringen vil sende flere væk.

De  borgerlige parlamentarikeres virkelige kunst  – fra Venstre og Dansk Folkeparti til socialdemoraterne og de reformistiske venstrefløjspartier – består i at regere mod folket med folket (dvs deres stemmer) bag sig. Det praktiseres i særlig grad af regeringspartier uanset observans. Enhedslistens græske søsterparti SYRIZA har leveret et slående eksempel.

Løgn er en nødvendig metode for at kunne regere med folket mod folket. Både direkte løgne som Anders Fogh Rasmussens berygtede krigsløgn om Saddam Husseins masseødelæggelsesvåben og de indirekte løgne, der består i at tilsløre tingenes virkelige sammenhæng.

I dette perverse  samfund bliver løgn belønnet. Skuespilleren Flemming Jensen sagde det meget præcist i sin tale ved demonstrationen mod nedlæggelsen af Irak-kommissionen den 8. august:

– Den mand, der har løjet – ham, der var ansvarlig for regeringens grundlovsbrud, som sendte vort land ind i en ulovlig krig og undergravede FN’s autoritet – er af dronningen blevet slået til storkorsridder af Dannebrog og har fået en international toppost i NATO. Senere er han avanceret yderligere og er nu rådgiver for Goldman Sachs.

Udover løgne anvendes social demagogi i stort omfang – løfter om at skabe arbejde, forbedre forholdene for stort set alle, især ældre og syge, og sætte hårdt ind over for trusler mod ’trygheden’ og ’velfærden’.

Folk, der er truet på jobbet og konstante nedskæringsreformer, dikteret af EU, bildes ind at den store trussel kommer fra asylansøgere, der har overlevet sejlture over middelhavet i synkefærdige pramme eller på enhver tænkelig måde har forsøgt at komme under den engelske kanal.

De mest elementære sammenhæng tilsløres af disse politikere og medierne, der fungerer som mikrofonholdere: Det er krigen mod terror og de konstante krige og bombetogter og ødelæggelse af endnu flere lande, der har skabt den største flygtningestrøm siden sidste verdenskrig.

Derfor kan V(DF)-regeringen bevilge penge til fortsatte krige og nye bomber, til oprustning i stor skala, samtidig med de vil forhindre deres ofre i at få asyl, og helst forhindrer dem i at flygte.

Det koster  kassen at fjerne den beskæmmende graffiti på Christiansborg. Men nye kampfly til 30 milliarder til en start er bare et greb i lommen.

Det korrupte politiske system er en overbygning på et dybt asocialt økonomisk system til gavn for et fåtal superrige og deres lakajer.

Løgnene er en del af systemet og dets natur. Men uanset Pia Kjærsgårds harme over grafitti med rød maling og uanset hvilke kommissioner, der oprettes og nedlægges, vil kravet om at få sandheden blive ved med at være der: Ikke flere løgne! Stuerene bliver de aldrig.

Redaktionen 12. august 2015

Læs hele KP8, 2015 i pdf her

Netavisen 14. august 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne