Demonstration mod V-regeringens lukning af Irak/Afganistan-kommissionen

Christiansborg Slotsplads lørdag den 8. august 14-20


Den første større demo  mod V-regeringen protesterer mod lukningen af Irak/Afghanistan-kommissionen og forsøgene på at mørklægge sandheden om dansk krigsdeltagelse

Protest op til Irak-krigen februar 2003

 

En af V(DF)-regeringens første handlinger var at nedlægge den kommission til at undersøge grundlaget for krigene mod Afghanistan og Irak, som Thorning-regeringen nedsatte – ikke mindst på SFs Villy Søvndals initiativ.

V-regeringen mener krigsgrundlaget er klart nok og der ikke er behov for at undersøge noget som helst.

Det er en meget stor del af den danske befolkning uenig i. Der er rigtig mange ting ved de to krige og Danmarks øvrige deltagelse i ’krigen mod terror’ frem til i dag, som ikke er belyst. Indbefattet spørgsmålet om de ansvarlige for den danse krigsdeltagelse er krigsforbrydere, som bør stilles til regnskab herfor.

Der har været indsamlet underskrifter, og lørdag den 8. august afholdes et større arrangement på Christiansborg Slotsplads i protest mod nedlæggelsen under overskriften Officiel demonstrationen IMOD lukningen af Irak-Kommissionen  med parolerne: Nej til Mørklægning – Ja til sandheden.

Arrangementet er indkaldt som et facebook-arrangement af en gruppe, der kalder sig De visionære, Indtil videre har omkring 7500 klikket sig på som deltagere.

Der vil være en hel stribe talere af vidt forskellig observans, herunder Klaus Riskjær-Pedersen, Niels Harrit, skuespiller Flemming Jensen, Anton Nielsen og Tom Gillesberg (Schiller-instituttet). Og der vil være masser af musik med f.eks. Annisette Koppel (Savage Rose), Fri Galaxe, Peter Ingemann og Stig Møller – og en hel stribe rappere.

Det vil ikke være den eneste protest omkring dette spørgsmål. Det vil komme op igen ved antikrigsmarkeringen den 11. september, arrangeret af Tid til Fred/Aktiv mod krig, FredsVagten og Kunstnere for fred.  Forskellige kræfter arbejder for at få krigene og danske krigsforbrydelser belyst af andre veje end den nu nedlagte kommission.

Underskriftindsamlingerne mod nedlæggelsen fortsætter.


Se mere om demoen på facebook
her

Se også

Irak-kommission lukkes: Fogh og Co. skal for et krigsforbrydertribunal
Udtalelse fra Stop Terrorkrigen 3. juli 2015

Den globale ‘krig mod terror’ har dræbt mindst 4 millioner i Mellemøsten
KPnet 6. august 2015

Netavisen 8. august 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne