Gyset kommer efter valget

Dansk Folkeparti står på spring til regeringsmagten – men uanset hvem der ender med at være statsminister i morgen, er det først her det virkelige gys begynder for befolkningen

Valgkommentar – Dag 23

Af Kommunistisk Politik

Det virker som om at valgresultatet kan ændre på regeringskonstellationerne. Det Radikale kan blive så lille et parti, at det bliver nødt til at leve med at få Uffe Elbæk med i en ny regering, hvis de altså får flertal.

Den borgerlige fløj med Dansk Folkeparti og Liberal alliance står angiveligt til at vinde med et mulehår, og det sagt med alle de forbehold som meningsmålinger nu må tages med, fordi de glemmer at opdatere sig med virkeligheden.

Skulle der blive et flertal, der stemmer på partierne V, K, O og I, kan det ende med at Dansk Folkeparti og Venstre og Liberal Alliance danner regering, mens De konservative ser ud til at fortsætte formandskrisen og vejen mod glemslen. Partiet bliver måske tvunget til at stå udenfor en kommende Løkke-regering.

Skulle Dansk Folkeparti komme med i en regering, er det til gengæld svært at se dem blive i rollen som ‘den lille mands forsvarer’ og Lars Løkkes rygdækning og altså fortsætte i den rolle, de har spillet indtil nu.

Det der kommer til at ske fremadrettet vil derfor mere være i tråd med, hvad der er sket i Norge, hvor en borgerlig regering er dannet sammen med Fremskridtpartiet. Den har optrappet kampen mod arbejderklassen.

De politiske partier i Sverige har valgt en anden vej og er sammen gået til valg på at holde Sveriges Demokraterne udenfor indflydelse. Det er en position, som ikke engang Enhedslisten forsvarer mere.

Men det der kommer sammen med Dansk Folkeparti, uanset deres renskurede facade, er at de holder hånden over reaktionærere koldkrigstyper som Bent Jensen, eller de rabiate kristne, der fremturer med hetz mod anderledes troende, især muslimer. Bag facaden lurer et stort og voksende dybt reaktionært og imperialistisk europæisk højre, med en underskov af fascistiske og nazistiske partier, organisationer og terrorgrupper.

EU- kritikken vil til gengæld kunne træde ud af Dansk Folkeparties skygge, hvis de vælger regeringsdeltagelse frem for deres ‘hjertesager’. Der vil så ikke blive plads til at de stiller sig skarpt op imod deres regeringskollegaer i den kommende folkeafstemning om retsundtagelsen, som kommer om ikke så længe, uanset regeringens kulør efter fælles overenskomst mellem ‘ræd’ og blå blok om at få slagtet de dnske undtagelser og integrere Danmark dybere i den sorte og udemokratiske Europæiske Union.

For Enhedslisten og dets flok af støtteorganistioner vil et nederlag for ‘arbejderflertallet’, som ‘rød’ blok engang hed, være en ny tur tilbage til tiden under Anders Fogh.

De små sejre vil forsvinde som dug for solen, starthjælpen genindføres og investeringer i offentlig trafik og alternativ energi, og socialt boligbyggeri blive lukket ned igen.

Der vil til gengæld være en ny generation af unge, der måske har lært at det er dumt at støtte op om en ‘ansvarlig’ økonomisk politik i lommen på EU og USA.

Måske vil nogle indse, at selv hvis Heller Thorning lige formår at beholde taburetten, er det fra starten dømt til at ende med et nederlag.

Enhedslisten og en stor del af venstrefløjen holder hånden under en illusion, som man selv har været med til at opfostre og understøtte.

Det med at stemme på det mindste onde, ender alligevel med, at de man anser for de mest onde, bestemmer det meste – og genvinderl magten. Alle de små fingeraftryk bliver tørret af og er glemt, inden natten er omme.

Uanset hvem der ender med at være statsminister i morgen, er det først her det virkelige gys begynder for befolkningen.


Drop illusionerne, stem blankt til dette valg, og gå med i opbygningen af et revolutionært alternativ.

Netavisen 18. juni 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne