Ytringsfrihed for nazister: Lars Vilks, Dan Park og Co. 

Den svenske ‘plakatkunstner’ Dan Park sammen med ungarske nazister fra Blood & Honour

Svenskeren Lars Vilks, manden bag den stærkt dyrkede tegning  ’Muhammed som hund i en rundkørsel’ og kunstkritiker, bliver i medierne fremstillet som en uforfærdet helt i kampen for ytringsfriheden og en forsvarer af ’vestlige værdier’.  Denne fortælling er ikke blevet mindre af terrorattentatet ved Krudttønden på Østerbro i København, hvor et møde arrangeret af Lars Vilks-komiteen blev beskudt og en deltagende filminstruktør blev dræbt.

Men Vilks er langt fra nogen demokratiets vagthund, men derimod en vigtig skikkelse for at gøre de ekstremt højreorienterede bevægelser i USA og Europa mod ’islamisering’ af henholdsvis det ene og andet kontinent stuerene.

Det er ikke ytringsfrihed generelt han er forkæmper for. Men den ubegrænsede ret til at forhåne muslimer – og til antisemitisk propaganda i almindelighed.

En af dem Lars Vilks aktivt er gået i brechen for, er den svenske plakatmager Dan Park, som i sit hjemland blev dømt for ’hetz mod en folkegruppe’. Park blev kendt for at klistre plakater med racistiske motiver op i Malmø – blandt andet af beholdere med Hitlertydklands udryddelsesgas  Zyklon B rundt om et jødisk forsamlingslokale.

Det såkaldt Trykkefrihedsselskabet sørgede for at udstille hans makværker i København sidste efterår. Mens antiracister og antifacister demonstrerede udenfor holdt Vilks  i oktober et foredrag til forsvar for Park på det Deichmannske bibliotek i Oslo, inviteret af den stærkt højreorienterede netblog Dokument.no, som blev flittigt benyttet af Anders Breivik.

Dan Park selv er aktiv i mange sammenhæng. Han var annonceret som taler den 9. februar på en Pegida-demo i Malmø, der samlede omkring 40 personer. Der kom han lige fra et nazistisk arrangement i Ungarn – en årlig markering af et slag nazisterne vandt i Ungarn under anden verdenskrig, arrangeret af den lokale afdeling af den berygtede internationale nazigruppe ’Blood and Honour’. Nazigruppen udtrykker sorg over, at Hitlertyskland led nederlag i 2. verdenskrig.

Ifølge gruppens hjemmeside talte Park ved arrangementet og deltog i den efterfølgende fest.

I Oslo i  oktober havde  Lars Vilks holdt en glødende  forsvarstale for Park. Han erklærede at nazipropagandisten stod for ’det eneste som sker af overskridende natur i kunsten i dag’. Nazisymboler og insignier på Parks plakater blev forsvaret som kunstnerisk frihed.

Det er med andre ord nazistisk og fascistisk ytringsfrihed, og dermed ‘retten’ til at ophidse til racistiske mord og pogromer – og både på muslimer og jøder – Vilks og hans allierede baner vej og slås for.

Se også

Individuel terror mod civile i Syrien,Irak, Libyen og i København
KPnetBlogs 16. februar 2015

Jens Galschiøt: Om kunst og attentaterne i København
KPnetBlogs 16. februar 2015

Dan Park på naziarrangement i Ungarn
radikalportal.no

Nazistapologet holder foredrag på Deichmanske bibliotek

radikalportal.no

Dan Park og Dansk Folkeparti

Netavisen 28. oktober 2014

Netavisen 17. februar 2015


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater