Obama: Fra tortur til dronedrab

Det er helt åbenbart, at Obama har valgt en anden strategi end Bush, og at den har hvilet mere på at dræbe folk i udenomsretslige henrettelser, frem for arrestationer og internering. Det er den arv, Obama kommer til at stå tilbage med, uanset hvad der sker, siger generalsekretær i Amnesty Norge John Peder Egenæs.

Senatets friske rapport om CIA’s udstrakte brug af tortur under  George W. Bushs administration har udløst chokbølger og stærk indenrigspolitisk hurlumhej i USA. I et interview med netmagasinet The Intercept siger en tidligere CIA-officer nu, at hele denne torturståhej kunne have været undgået, hvis man ‘bare havde dræbt alle disse folk, når de blev fanget’.

I realiteten tyder meget på, at det er netop en sådan ekstrem politik, dagens præsident, Barack Obama, satser på i sin ‘krig mod terror’.

– Det er helt åbenbart, at Obama har valgt en anden strategi end Bush, og at den har hvilet mere på at dræbe folk i udenomsretslige henrettelser, frem for arrestationer og internering. Det er den arv, Obama kommer til at stå tilbage med, uanset hvad der sker, siger generalsekretær i Amnesty Norge John Peder Egenæs.

Læs hele artiklen af Eirik Grasaas-Stavenes

Fra tortur til dronedrap
Klassekampen (no)

Læs også
Bring CIA’s torturbødler for en domstol
Information

Begge sider tager fejl: Tortur hjalp – til at producere løgne så USA kunne gå i krig (se fodnote 857 i rapporten
Huffington Post (eng)

Netavisen 15. december 2014

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne