COP20: Klimatopmøde i Peru vedtager at være bekymrede

 

“COP20 noterer med stor bekymring den betydelige afstand mellem den samlede virkning af landenes tilsagn om reduktion af udledning af drivhusgasser i 2020 og samlede reduktion der er nødvendig for at have en sandsynlig chance for at holde stigningen i den globale gennemsnitstemperatur på under 2 ° C eller 1,5 ° C over det førindustrielle niveau.”

Det blev vedtaget med stående klapsalver som højdepunktet af klimatopmøde i Andesbjergene lørdag aften. Ingen krav til handling, eller seriøse overvejelser om, hvordan man skal håndtere konsekvenserne, selv hvis det lykkedes at holde temperaturstigningen under 2 grader.

Længe så det ud til, at COP20 ikke kunne vedtage et slutdokument, men til sidst fandt de store lande sammen om et kompromis, der i virkeligheden vil betyde en fortsættelse af den ulykke, som er godt i gang.

Læs kommentar fra Noah

Intet til klodens fremtid eller klimaramte i Lima

Vedtagelsens bekymringer og meningsløsheder bekræfter blot endnu engang, at klimakonferencerne er et cirkus, der gør mere skade end gavn.

Industriens og de multinationales klimaløsninger har spillet fallit – fra starten på COP-processen over fiaskoen COP15 i København i 2008 til COP20 i Lima, Peru.

Næste år fortsætter man i Paris.

Opgaven med at stoppe den globale opvarmning og sikre levevilkår for nu og i fremtiden kan ikke overlades i hænderne på imperialistiske interesser og fattige lande der nøjes med smuler.

Se også (i pdf)

Sidste udkast til slutdokument

UN Climate Change Newsroom

Tidligere artikler om COP20 i Peru

March for Moder Jord ved COP20 i Peru: Største miljøprotest i Latinamerika nogensinde
Neavisen 12. december 2014

COP20 i Peru: Snigmord og ‘Licence to kill’ som baggrund for klimatopmøde
Neavisen 11. december 2014

COP20 i Peru: Klimaforandringer er ude af kontrol
Neavisen 9. december 2014

Netavisen 14. december 2014

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne