Forsvar Rojava og vis solidaritet mod ISIS/ISIL


Af Selma Gürkan
leder af det tyrkiske arbejderparti EMEP

Juli 2014


EMEP demonstrerer i Istanbul. Foto: EMEP

ISIS-bandernes blodtørst er uslukkelig. Disse bander, som påstår at de er etableret i Allahs og religionens navn, nægter både ikke-sunnier og sunnier, som er uenige med dem, retten til livet. De fremelsker en kultur for massakrer, tortur og halshugning, de spiller fodbold med afskårne hoveder osv.

Etter at Mosul blev overgivet af regionale kræfter til ISIS som en del av en imperialistisk plan, angrebene fra ISIS på Kobane i Rojava (den kurdiske region i Nord-Syrien) blevet slået tilbage af kurderne og alle de folk,  som deler skæbne med dem.

Efter at de fik støtte til at bekrige Syrien, kan ISIS ikke længere kontrolleres, og nu forsøger de at styre hele Mellemøsten. Efter at være støttet og opmuntret af Tyrkiet, Saudi-Arabien og Qatar, øger ISIS sin indflydelse i regionen gennem daglige massakrer og angreb.

I forbund med alle regionale salafist- og jihadistgrupper terroriserer, dominerer og okkuperer ISIS territorier i hele Mellemøsten hovedsagelig sunni-arabiske områder. Det er klart at internationale imperialistiske kræfter prøver at legitimere ISIS.

De som står bag angrebet på den kurdiske hovedby Kobane (på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet – o.a.) omfatter  internationale imperialistmagter som USA, Frankrig og Storbritannien, som ønsker at øge kaos- og konfliktniveauet i mellemøsten for siden at bruge dette som undskyldning for intervention, samt sekteriske lande som Tyrkiet, Saudi-Arabien og Qatar.

Det er velkendt at Tyrkiet har iscenesat en række operationer og intriger for at kvæle revolutionen i Rojava. Efter først at have støttet al-Qaeda, FSA og derefter an-Nusra med to tusinde  lastbiler fulde af våben og forsyninger, med penge og logistisk støtte, har regionale diktatorer og imperialistiske magter endnu ikke formået  at vælte Assad-regimet, og nu ser disse kræfter ud til  at være blevet enige om at kvæle folkestyret i Rojava.

Folket i Rojava yder heroisk modstand, de har påført ISIS store tab og tvunget dem til at trække sig tilbage i sammenstød med modstanden fra peshmerga-styrkerne fra PYD og PYJ. Modstanden er voksende, den får mere støtte og solidaritet i regionen og på verdensbasis.

Vi støtter det kurdiske folks og folk af andre trosretninger, racer og kulturers bestræbelser på at skabe en fremtid som er fri, retfærdig og forenet.

Vi gentager vort budskab om solidaritet med revolutionen i Rojava. Diktatorer, og alle der forsvarer undertrykkelse og assimilering, imperialister som opdeler Mellemøsten og trækker grænser med linealer føler sig alle truet af fremskridtene i Rojava, og de forsøger nu at kvæle den kurdiske kamp ved hjælp af ISIS.

Som de globale erfaringer har vist, er folk som organiserer sig og kæmper uovervindelige. Kurdernes og alle andre folk i Rojava vil ikke lade sig knække.

Vi opfordrer alle som kæmper for arbejde, fred og frihed  til at støtte og vise solidaritet med den retfærdige kamp,  som folket i Rojava fører.


Selma Gürkan

 

 

Netavisen 26. september 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne