Største solidaritetsmanifestationer med Gaza og Palæstina nogensinde verden over

Verden så i weekenden de mest massive støttedemonstrationer for Gaza og det palæstinensiske folk nogensinde. I Danmark gennemførtes en stribe manifestationer.


London 26. juli 2014

Det var ikke bare  i hovedstæder som  Oslo, London og Paris, Seoul, Teheran, Singapore og Tunis og mange andre, der blev protesteret. I hundredvis af andre storbyer og mindre byer blev der demonstreret mod det barbariske israelske angreb på Gaza. I UK alene demonstreredes der i 22 store byer.

De globale protester krævede øjeblikkeligt stop for bomberne, tilbagetrækning af besættelsessoldaterne og ophævelse af blokaden mod Gaza.

Der er ikke et land, hvor der ikke har været protester. Heller ikke Israel, hvor 5000 demonstrerede i Tel Aviv og forlangte fred. I Danmark var der adskillige manifestationer.

I London og UK var over hundredtusinde på gaden lørdag den 26. juli. Hovedprotesten  gik fra den israelske ambassade til parlamentet.


Ola tales i London 26. juli 2014

Ola, en ung palæstinensisk kvinde, hvis families hus blev ødelagt af bomber i sidste uge, sagde i sin tale:

”De har ikke bare dræbt mere end 1000 mennesker, de har ødelagt 51 procent af det lille bitte stykke land. De har ødelagt den smule jord, vi havde tilbage. Hvad de ikke har ødelagt er håbet og modstanden, der lever i hver eneste palæstinenser.

Det israelske regime er et regime, som blev bygget på massakrer og mord. De sagde om  palæstinenserne, at de gamle ville dø, og de unge ville glemme. Men jeg er en ung palæstinenser, og jeg har ikke glemt.”

Musikstjerner som Brian Eno, Dave Randall and Sinead O’Connor opfordrede til boykot af Israel.

Se
Palestine solidarity goes mainstream in UK as 100,000 march in London

Weekenden indledtes med omfattende demonstrationer fredag, på den såkaldte Internationale Quds-dag. Det er den sidste dag i den muslimske fastemåned ramadan, som siden 1979 eftet revolutionen mod shahen i Iran har været en protestdag mod den israelske besættelse af Jerusalem og Palæstina.

I år holdtes gigantiske demonstrationer i hele den muslimske verden og i mange lande uden for. Indbefattet København, Berlin og mange andre tyske, europæiske og nordamerikanske byer. I en række lande understregedes det, at Quds-dagen ikke blot var for muslimer. Millioner deltog verden over.

Se
Millions stage Quds Day protests across globe

I Danmark blev afholdtes to pro-palæstinensiske demonstrationer på Quds-dagen, mens Dansk Zionistforbund forsøgte sig med en pro-israelsk demonstration foran Christiansborg, der samlede højst 200 deltagere.

Omkring 3000 demonstrerede på Rådhuspladsen i en udtalt politisk demonstration.


Københavns Rådhusplads 25. juli 2014 – Klik for større billede


Københavns Rådhusplads 25. juli 2014

Det islamistiske Hizb ut-Tahrir – der vil have et globlt kalifat og støtter krigen mod Assad i Syrien og tidligere  krigen mod Gaddafi i Libyen afholdt  på Nørrebro en sekterisk manifestation.


Demonstration i Århus Rådhuspladsen 27. juli 2014

Søndag demonstrerede op mod 2500 i Århus i en enhedsdemonstration på rent sekulært grundlag.


Zaki Rådhuspladsen København 28. juli 2014

 Rådhuspladsen i København blev igen fyldt godt op mandag med mange tusinde i en protest arrangeret af Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der sagde Stop bomberne – Hæv Blokaden


Rådhuspladsen Køebnhavn 28. juli 2014

Troels Riis Larsen, talsmand for Arbejderpartiet Kommunisterne,  siger:

– Solidariteten med Gaza og det palæstinensiske folk blivver stadig stærkere. Folk tør nu bredt fordømme Israel, selvom medierne og de toneangivende politikere er 100 pct. pro-israelske. Harmen over barbariet og mordene på børn og gravide er enorm.

– Harmen retter sig også mod en dansk statsminister og et EU, der ikke kan fordømme slagteriet i Gaza, og ikke rør en finger for at vedtage sanktioner mod en massakre, der udspilles for øjnene af os, mens EU-toppen er enige om nye økonomiske sanktioner mod Rusland og militær støtte i form af rådgivere til krigen mod befolkningen i Østukraine.

– Solidaritetsbevægelsen med Gaza må udvikle sig videre og forene modstandere af Israels kriminelle og folkeretsstridige aggression af alle politiske og religiøse afskygninger . Den må samles om kravene om øjeblikkeligt stop for bomberne og øjeblikkelig israelsk tilbagetrækning fra Gaza, om at ophæve blokaden, og om at Israel skal respektere folkeretten, og stilles til ansvar for at bryde den.


Se også
Stop terroren: Solidariteten med Gaza og palæstinenserne må samle sig

Netavisen 29. juli 2014


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne