Branden på Frihedsmuseet: Naziforbrydelser opklares da ikke

Der er gået et halvt år siden Frihedsmuseet blev nedbrændt ved et attentat, der stadig ikke er opklaret, Nu er politiet ved at henlægge sagen.

Fotos: KP

Den 28. april 2013 blev en af Danmarkshistoriens groveste hadforbrydelser begået, da mørke kræfter gennemførte et brandattentat mod Frihedsmuseet ved Langelinje i København.  Det vellykkede attentat blev begunstiget af, at en effektiv vagtordning og overvågning var sparet væk.

Museet er en gave til den danske stats fra modstandsbevægelsen. Heldigvis blev langt de fleste de uerstattelige materialer fra modstandskampen 1940-45 reddet i sikkerhed.

Men endnu er brandtomten ikke ryddet og en genopbygning påbegyndt. Den ligger hen som en skæmmende ruin ved Churchillparken over for Mærsks hovedkontorer.
Politiet har ikke opklaret hvilke kræfter der står bag attentatet, men står ifølge dagbladet Politiken stadig på bar bund.  Det på trods af at der er udlovet en dusør på ikke mindre end 100.000 kr. fra gamle modstandsfolk.

Nu siger politiet, at sagen vil blive henlagt til nytår.

I Danmark opklares alvorlige naziforbrydelser ikke. I 1992 blev den 29-årige socialist Henrik Christensen dræbt af en brevbombe på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i København. 21 år efter er mordet stadig officielt uopklaret, selvom oplysninger fra en afhoppet svensk nazist til Ekstrabladet, der blev offentliggjort den 26. april – to dage før brandattentatet mod Frihedsmuseet – udpegede en nazigruppe fra den kriminelle organisation Blood & Honour med den nu afdøde Marcel Schilf som gerningsmænd.

Tilsyneladende efterforskes heller ikke den sammenhæng.

Politiets manglende resultater med hensyn til naziforbrydelser i årtier viser, at faren fra nazister og den ekstreme højrefløj ikke tages alvorligt. Politi og efterretningsvæsener ikke bare i Danmark fokuserer i første række på islamiske terrorisme og på venstrekræfterne, mens nazistisk og fascistisk terror oftest forbliver uopklaret.

Nazisten Anders Behring Breiviks massemord på unge deltagere på en socialdemokratisk sommerlejr kom som en bombe  for de officielle væsener.

En bred kreds af politikere fra partier, der under besættelse stod for kollaboratør- (dvs samarbejds-) politikken med Hitlertyskland er enige om, at det ny museum, der skal opbygges på tomten fra det nedbrændte museum, skal have en anden karakter og ikke længere være et monument for frihedskampen og de danske
modstandsfolk.

Se også

Modstandsmand efter storbrand: ‘Nazisterne gjorde det’
BT 29. april 2013

Aktive Modstandsfolk: Befri Frihedsmuseet for omklamring!

Netavisen 14. maj 2013

Modstandskampens erfaringer skal bevares sammen med Frihedsmuseet
Netavisen 29. maj 2013

Frihedsmuseet, en dokumentation
Af Frede Klitgård, Netavisen 20. juni 2013

Henrik Christensen: Dræbt af nazi
Netavisen 16. marts 2002

Ekstra Bladets kilde: Marcel Schilf stod bag Søllerødgadebomben

Projekt Antifa 26. april 2013

Schilf: Edderkoppen i Blood & Honour
Projekt Antifa 26. april 2013

Netavisen 10. oktober 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater