Fredsfestival i Aarhus 5. oktober: EU skaber krig 

For tredie år i træk bliver der holdt fredsfestival i Aarhus, denne gang i et samarbejde mellem Århus mod Krig og Terror og Folkebevægelsen mod EU i Aarhus. Med en demonstration gennem byen, et debatmøde og et musikarrangement vil der blive sat fokus på EU’s supermagtsambitioner og oprustning.

 


EU har en stor og voksende våbenindustri og veludviklede planer for opbygning af fælles militære indsatsstyrker. Styrkernes formål vil være til brug udadtil, hvor de kan sættes ind i ‘intersseområder’, men de kan også vendes imod medlemslandenes egen befolkning i tilfælde af demonstrationer, protester mm, som et velsmurt uropoliti.

Med Lissabontraktaten er det fælles militær og den militære indsats for imperialistiske interesser kommet meget nærmere.

Demonstration – debat – musik

Fredsfestivallen er i år udvidet, så den består af tre dele. Først et demonstrationsoptog igennem byen, bl.a. med kravene: Bevar den danske forsvarundtagelse og Danmark ud af EU. Om eftermiddagen debatmøde og om aftenen fredskoncert.

Talere på Rådhuspladsen er Rina Ronja Kari, spidskandidat til EU-parlamentsvalget for Folkebevægelsen mod EU og Carsten Andersen fra Århus mod Krig og Terror.

Oplægsholderne vil komme ind på emner som: Hvor langt er den fælles miltære opbygning i EU? Om våbenproduktion og eksport i EU-landene. Hvad betyder Lissabon-traktaten, åbnes der op for en EU-hær? HVilke økonomiske interesser skal den militære side af EU fremme? Arbejdsdelingen imellem EU og NATO.

I panelet findner man:

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU

Dorte Grenaa, Stop Terrorkrigen

Annelise Ebbe, Kvinder i sort

Jesper Morville, Folkebevægelsen mod EU

Tom Paamand, Aldrig mere Krig

Om aftenen spiller Snejegast og Bitter Night Sweet Sleep

Se begivenhed på facebook her

Århus mod krig og Terror på facebook her

Folkebevægelsen mod EU, Aarhus på facebook her

Download folder og plakat i pdf her

Netavisen 22. september 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne