Demonstrationer mod Syrien-angreb – og en reaktionær aktion for krig

Den danske fredsbevægelse demonstrerede fredag i de tre hovedbyer Odense, Århus og København mod regeringen og et folketing, der principløst vil tilslutte sig enhver væbnet amerikansk militær aggression.

Protesterne sagde nej til et ulovligt angreb på Syrien og sendte et klart budskab til krigspolitikerne om, at danske krigsdeltagelse vil blive mødt med massiv folkelig modstand, forstærket af de negative erfaringer fra Irak, Libyen og Afghanistan.

DR har undladt at omtale protesterne i Århus og Odense og i en artikel og i forhåndsomtaler søgt at sidestille den københavnske fredsbevægelss protest med et dybt reaktionært arrangement foran den amerikanske ambassade.

Se DRs artikel om de to begivenheder her

Dette lille sammenrend af krigsgale kræfter vil ikke bare have et militært angreb på Syrien, men kræver at USA og NATO invaderer Syrien og fjerner Assad. Det samlede alt i alt 5 mennesker, der efter et kvarters forløb forlod ambassaden.

Krigsaktionen var arrangeret af et tidligere medlem af Enhedslisten og løsgænger i borgerrepræsentationen i København Jaleh Tavakoli.

Hendes egentlige sigte er, som det har været i en årrække, at arbejde for en en NATO-krig mod Iran, nu efter en ønsket militær intervention i Syrien .

Kommunistisk Politik afslørede allerede Tavakolis krigsmageri som formand for ‘Frit Iran’ i 2010, på et tidspunkt hvor hun endnu ikke havde brudt med Enhedslisten.

Jaleh Tavakoli infiltrerede ikke bare Enhedslisten, men med dette partis støtte også Nej til krig – hvor hun nåede at sidde i landsledelsen – og Folkebevægelsen mod EU, hvor hun opstillede som kandidat til EU-parlamentsvalget i 2009.

Se

Iransk revolutionsdag: Præstestyret under pres
Kommunistisk Politik 4, 2010

Se også

De kriminelle, umenneskelige, krigsophidsende og ulovlige sanktioner mod Iran
Af Irans Arbejdets Parti (Toufan), Netavisen 24. februar 2013

Netavisen 30. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne