Stop USA’s og NATO’s angreb på Syrien! Ingen dansk krigsdeltagelse!

Udtalelse fra APK og DKU

28. august 2013

Lige nu planlægges en militær aggression mod Syrien fra verdens krigsgale imperialistiske magter. Det skal sikre en fortsættelse af den reaktionære borgerkrig, der har hærget og ødelagt Syrien, med titusinder af dræbte, mere end en million flygtninge og enorme ødelæggelser til følge.

Den danske regering har meldt sig som villige til at kaste Danmark ud i endnu et krigseventyr, sammen med USA, NATO-landene og andre villige

Det vil være en nn ny krig på et løgnagtigt grundlag.  En ny krig imod folkeretten. En ny katastrofe.

Krigsråbene kommer efter det står klart, at de syriske ’oprørere’ – en koalition af forskellige kræfter, indbefattet udenlandske islamistiske militser – er trængt på tilbagetog.

Det centrale påskud for udenlandsk militær aggression er, at Assad-styret har  anvendt giftgas mod civile. Det kan være en iscenesat provokation.

Et militært angreb på Syrien vil være en krigsforbrydelse i strid med folkeretten , international lov og FNs charter. Det vil medføre endnu større lidelser og ødelæggelser i Syrien og hele den hårdt prøvede region.

Det er det syriske folk selv, der må finde en fredelig løsning.

Blandt forudsætningerne er, at den udenlandske indblanding ophører og truslerne om militære angreb indstilles og der indledes en proces for normalisering af Syriens internationale stilling.

Støt op om fredsbevægelsens opråb om markeringer imod endnu en krig.

Stop al udenlandsk indblanding i Syrien!


APK
Arbejderpartiet Kommunisterne

DKU
Danmarks Kommunistiske Ungdomsforbund


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater