Liberal Alliance: Underbetalt arbejde og afgiftslettelser

Liberal Alliance har valgt at holde deres sommergruppemøde hos gartneriet Alfred Pedersen og Søn, der er kendt for Katrine og Alfreds tomater og berygtet for at underbetale deres arbejdere.

Ligesom de spiste en masse stegt flæsk til støtte for Amin Skovs kampagne på Vejlegården for discount-overenskomster, viser Liberal Alliance med endnu et eksempel hvilken vej de mener samfundet og arbejdsbetingelserne skal udvikle sig.

Erhvervslivets afgifter, skattebetaling og lønninger skal sættes ned, så profitten kan øges. En løn på 100 kr. i timen finder gartneriet passende.

Til foråret bygger Alfred Pedersen og Søn 40.000 kvadratmeter nye drivhuse i Skåne, en investering på 120 millioner kroner. På gartneriet på Fyn har firmaet konsekvent forsøgt at underbetale deres østeuropæiske arbejdere og har haft en række sager med 3F. Sidste år måtte de betale 464.000 kr. i bod for lønsnyd på samlet 2,1 millioner. Firmaets overskud var i 2012 på 7,6 millioner.

Alfred Pedersen og Søn har samarbejdet med vikarbueauet Team Management, der hentede de østeuropæiske arbejdere til landet. Bureauet blev i samme sag idømt en bod på 1,7 milioner for underbetaling af vikarerne.

Efter betalingen af boden erklærede Team Management sig konkurs og undgik hermed at betale 1,2 millioner i skat.

Ejeren af vikarbueauet Erik Mørk, har nu startet et nyt vikarbureau, og samarbejdet kører videre med Alfred Perdersen og Søn.

Liberal Alliance fører sig frem som ’Danmarks eneste arbejderparti’. Men vis mig hvem dine venner er, og jeg skal sige dig hvem du er. Liberal Alliance har med sin opbakning til Alfred Pedersen og Søn endnu en gang demonstreret meget tydeligt, at de på ingen måde er et arbejderparti, men at de derimod står for ekstreme arbejdsgiversynspunkter.

Netavisen 2. august 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne