For et frit og uafhængigt Palæstina: PFLP starter kampagne for at forkaste Oslo-aftalen

Af PFLP – Folkefronten til Palæstinas Befrielse


 Demonstranter i Ramallah 28. juli mod den palæstinensiske ledelses genoptagelse af forhandlinger med Israel under USAs overopsyn Demonstartionen blev brutalt angrebet af de palæstinensiske myndighyeder (PA’s) politi og snese blev arresteret

Folkefronten til Palæstinas Befrielse PFLP iværksætter nu en massiv offentlig kampagne for at forkaste Oslo-aftalen og dermed genskabe det palæstinensiske folk position som kilden til enhver politisk løsning og al legitimitet. Det siger Omar Shehadeh, medlem af PFLP’s politbureau og redaktør af tidsskriftet Al-Hadaf.

Omar Shahedeh, PFLP

Shehadeh  karakteriserer de palæstinensiske myndigheders (PA’s) politiangreb i dag (28. juni) i Ramallah på demonstranter mod forhandlingerne (mellem Israel og PA med den amerikanske udenrigsminister John Kerry som ’mægler’, KP)  som skammelige og konstaterer, at det afspejler vores politiske situation og forræderiets omfang:

– De bøjer hovedet for bosætterne og de israelske soldater, men PA’s gorillaer rettede deres våben og stave mod unge palæstinensiske mænd og kvinders hoveder, siger Shehadeh.

Ifølge ham er begivenhederne i dag begyndelsen til en folkelig bevægelse på Vestbredden, Gaza, i de i 1948 besatte områder, i flygtningelejrene og i diasporaen for at genskabe national enhed på basis af en alternativ national strategi, der forkaster Oslo-aftalerne og dennes repræsentanter.

Shehadeh:
– I dag gik medlemmer af Folkefronten, en del af det palæstinensiske folk, fagforeninger, medlemmer af de fleste nationale og islamiske bevægelser på gaden for at give udtryk for deres meninger på fredelig og demokratisk manér i en march til PA’s hovedkvarter for at sende et budskab til dem, som for at indgå i forhandlingerne har frarøvet beslutningen på palæstinensernes vegne  fra vores nationale institutioner, den nationale enhed og centralrådet

Shehadeh gør opmærksom på, at disse forhandlinger tilsidesætter PLO’s centralråds betingelser for forhandlinger – et stop for bosættelser, at forhandlingerne skal baseres på FN’s resolutioner og international lov og løsladelse af alle fanger.

– Ulykkeligvis har et enkelt individ frataget det palæstinensiske folk disse beslutninger og har totalt undergravet den palæstinensiske legitimitet og er nu i konflikt med hele det palæstinensiske folk og de politiske kræfter, som er modstandere af genoptagelse af forhandlinger, siger Shehadeh.

Dr. Rabah Muhanna, medlem af PFLPs politbureau, opfordrer alle Frontens medlemmer og støtter i og uden for Palæstina til at samles om at iværksætte en stærk pressionskampagne for at forhindre den palæstinensiske ledelse fra at give indrømmelser, der krænker de palæstinensiske rettigheder og for at stoppe genoptagelse af forhandlingerne under amerikanske auspicier.

Rabah Muhanna understregede, at angrebet på demonstrationen i dag var et eksempel på repression fra PA’s sikkerhedsapparat, som dagligt koordinerer med besættelsen om sikkerhed, og at det kun vil styrke Folkefrontens faste beslutning om at fortsætte disse aktioner for at forsvare de palæstinensiske rettigheder.


Oversat af Kommunistisk Politik efter

Shehadeh: PFLP is launching a campaign to bring down the Oslo agreement

PFLPs hjemmeside på engelsk

Se også

Palestinians march against negotiations; PA violently attacks Ramallah march and arrests dozens

Israel-Palæstina: Kerrys  ’fredsforhandlings initiativ’ møder bred modstand blandt  palæstinensiske organisationer
Netavisen 24. juli 2013


Netavisen 30. juli 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne