Nordkorea retter raketterne mod USA – Suspekt trio blokerer våbenaftale i FN

Af KPnet

De vestlige medier er igen fulde af skræmmende overskrifter fra den koreanske halvø. ‘’Nordkorea truer USA med krig’, ’Kim Jong-un sigter raketter mod amerikanske baser’ osv.

Fælles amerikansk-sydkoreansk militærøvelse 2010: Piloter på USS George Washington

Det uforudsigelige og skøre regime i Nordkorea truer Sydkorea, Vesten og USA i særdeleshed med krig, raketter og A-våben..

Vi husker alle, at den lille østat  Grenada i Ronald Reagans tid truede med at angribe USA, hvorfor det var nødvendigt for USA at invadere det og indsætte et fredeligere regime.

Og det er jo en kendsgerning, som de samme pålidelige medier har gentaget i årevis i stadig nye varianter, at ’Iran vil udslette Israel’-

Truslen fra Nordkorea er solidt underbygget med  alarmerende forsidebustere som ’Tusindvis af nordkoreanere går på gaden: Død over USA’ (Politiken 29.3.2013).

Faktisk er der store militærøvelser i gang ikke så langt fra den demilitariserede zone, der udgør grænsen mellem de to stater i samme nation. Der er god gurnd til bekymring.

En udtalelse fra Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea beskriver det på deres måde sådan:

”Siden midten af februar har store militære styrket ledet af USA’s overkommando afholdt farlige og provokerende krigsøvelser i Sydkorea og farvandene omkring. Først den såkaldte Foal Eagle Fælles Krigsøvelse og nu den såkaldte Key Resolve, der er planlagt til at løbe til april.

Ud over tropper fra USA og Sydkorea deltager også militære enheder fra Danmark, Storbritannien, Canada, Australien og Colombia.

I øvelsen deltager bl.a. det atomvåbenbevæbnede hangarskibet George Washington samt et stort antal F-22 Stealth Fighter og B-52 strategiske bombefly, der er udtryk for absolut optrapning i forhold til tidligere øvelser.”

Krigsøvelser med atomvåben i månedsvis? Men hvem har hørt om det? Og danske militære enheder? Det kan da ikke passe!

Venskabsforeningen fortsætter:

”Krigsøvelserne afholdes tæt på DMZ-zonen til DDF Korea med stor fare for at eventuelle fejl og misfortolkninger kan udløse en ny Koreakrig.”

Det må være nordkoreansk propaganda. Der må være tale om rent defensive øvelser forårsaget af den nordkoreanske optrapning med raketter, vendt mod de amerikanske baser, selvom disse først blev annonceret for et par dage siden.

Det går helt galt for Venskabsforeningen, når den konkluderer:

”Krigsøvelserne har til formål at øve militært angreb og invasion i DDF Korea, samt at lægge et militært pres på landet. Krigsøvelserne opfattes af DDF Korea som en aggressiv provokation imod landet og dets befolkning, og er på alle måder medvirkende til at forværre spændingen og krigsfaren på den koreanske halvø.”

For når titusinder demonstrerer i Pyongyang er det fordi nordkoreanerne vil i krig med USA. Det ved vi jo.

Se hele Venskabsforeningens udtalelse i pdf her

Eller hvordan er det nu? Tegnes der måske et ensidigt billede af Nordkorea – med den indbyggede logik, at regimet bør sættes ud af spillet for den globale sikkerheds skyld? F.eks. gennem en krig.

Krigs- og besættelsesmagten USA har været kampklart og krigsførende på det asiatiske kontinent siden 2. verdenskrig og Korea-krigen (1950-53), der endte med den nuværende opdeling af landet.

USA har lige siden opretholdt store atombevæbnede baser i Sydkorea  og regelmæssigt gennemført omfattende militærøvelser, der de sidste år er eskaleret.

Nej – problemet er ikke USA eller vestlig imperialisme!

Et yderligere bevis på, at velkendte slyngelstater truer USA og Vesten med krig finder medierne i, hvad der sker i FN lige nu:

En global våbenhandelsaftale er blevet blokeret af en ”tvivlsom trio” (Ritzau, DR 29.3.2013) Det er ikke de største våbeneksportører USA, Rusland og EU, De har udformet aftalen.

Den tvivlsomme trio er Nordkorea, Syrien og Iran, suspekte lande, der ikke har den ringeste grund til at føle sig truet.

Nordkorea truer USA, Iran truer Israel, og Syrien truer alverden. Det kan godt være, at USA, Saudiarabien og Qatar, muligvis også UK og Frankrig, smugler enorme mængder af våben til oprørerne i Syrien. Men de har ikke indrømmet det, og det tager ikke presseoverskrifter.

Amnesty kalder blokeringen af våbenaftalen ’dybt kynisk’.

Den blokerede aftale vil tvinge lande til at lave national kontrol af våbeneksport. Før et våben kan blive solgt og sendt til udlandet, skal man første vurdere, om det vil blive brugt til folkemord, krigsforbrydelser, terrorisme eller organiseret kriminalitet.

Det er en standard de etisk højtstående lande allerede har taget i anvendelse!

Men der er håb forude foraftalen, ifølge samme artikel. Den skal nok komme sig.

Spørgsmålet er om Syrien, Nordkorea og Iran vil.

Netavisen 29. marts 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne