Folkebevægelsen mod EU: Ingen bekymring over EU-parlamentsvalget

Enhedslisten overvejer at stille selvstændigt op til EU-parlamentsvalget i 2014. Det finder sted i perioden 22-25. maj. Det har givet anledning til pressespekulationer om, at det vil betyde Folkebevægelsens død. Men Folkebevægelsen står stærkere end medierne vil være ved. Talsmand Rina Ronja Kari forklarer hvorfor 
Af Folkebevægelsen mod EU

 


Folkebevægelsen mod EU taler på APKs 1. maj i København op til EU-parlamentsvalget i 2009

I forbindelse med Enhedslistens debat om EU-parlamentsvalget, har der i pressen været forlydender om, at Folkebevægelsen mod EU skulle stå overfor at dø.

Heldigvis ser det bedre ud end som så:

Vi har medlemsfremgang, en bedre økonomi end vi har haft i 20 år, og vi møder konstant opbakning i befolkningen, udtaler talsperson, Rina Ronja Kari, og fortsætter: derfor ser vi ingen grund til at være bange for valget.

I debatten er der fremkommet flere uheldige fordomme, og det er således nødvendigt at slå to ting fast.

For det første, så har vi i Folkebevægelsen mod EU ikke nogen holdning til, hvad Enhedslisten skal gøre. Det ville være helt mærkeligt, hvis vi begyndte at blande os i et parties interne diskussioner, fortæller Rina Ronja Kari, og understreger samtidig:

Når det kommer til spørgsmålet om valgforbund er det til gengæld et fælles spørgsmål, og der må vi bare sige, at i Folkebevægelsen mod EU, så er det sådan, at vi holder landsmøde i slutningen af oktober, og først her tager vi bestik af situationen og overvejer, om vi ønsker at indgå i valgforbund med nogle af de andre opstillede. Derfor kan man altså hverken antage at vi vil, eller ikke vil, indgå i valgforbund, hvis Enhedslisten vælger at stille op.

Det vigtigste er dog, at Folkebevægelsen mod EU repræsenterer den brede og klare EU-modstand, og det gør vi med udgangspunkt i et solidarisk fokus forankret i den skandinaviske velfærdsmodel og med et ønske om mange slags internationale samarbejder med respekt for forskelligheder.

Læs også Rina Ronja Karis blogindlæg

Krisen kradser – og EU-modstanden står stærkt
altinget.dk

Netavisen 28. marts 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater