Konkurrenceevne mig her og konkurrenceevne mig der, og ..!

Af HPJ/PS


Tænker højt om ligefremme høje tanker

Konkurrenceevne mig her og konkurrenceevne mig der, og !….

“Får jeg ikke min superprofit så smækker jeg med døren og rejser”, er deres logik – Utroligt kynisk magt disse pengefolk har.

De vil have vi skal deltage i deres “leg” en uskøn kamp om hvilket land, der skal være sorteper. Kræver socialhjælp til kapitalen, farvelfærd og lavere lønninger.

En nedskæringsskrue uden ende.- Spænd livremmen ind og vi bliver tyndere og tyndere.

Forresten, har de fleste så ikke langt mere tilfælles med alle de arbejdende i andre lande, om det er Sverige, Tyskland, Spanien, Grækenland eller i Afrika, Kina osv. end med grådighedens folk.

Der er noget galt når dagens tilbud står på nedskærings amokløb og ros for at ville deltage i “demokratiske” røverkrige med hele verden som jagtmark.

Så der er megen mening i vi nu gør oprør mod deres “amok-reformer”, som de selv kalder dem og siger NOK er NOK og overlader det til systemets velbjærgede at betale deres egen krise.

Selvfølgelig kan de stoppes – men det kræver fælles fodslag og udvikling af en protestbevægelse nedefra, som har sin egen inerti. På trods af hovedparten af Folketingets politikere, partier og på trods af næsten alle fagforeningstoppene.

Det er nu og i den kommende tid anti-reform slaget skal slås. Så gør det slet ikke noget om tingene blir så hedt, at de kaster håndklædet i ringen og udskriver valg.
Vi derimod vil stå mere forenede og klar til at svare igen imod amokkløbet fra en hvilken som helts liberal EU regering, der måtte komme.

I det højteknologiske og “civiliserede” Vesteuropa er der i dag, som i Spanien folk der begår selvmord, fordi de kastes på gaden, og folk som leder efter mad i affaldscontainere. Så hurtigt kan det gå i kapitalismens roulettespil også i Europas hovedlande.

Visionen om helt andet solidarisk system med tillid til fremtiden presser sig på også i Danmark.

Et system som står i modsætning til at være usolidarisk og asocial og hvor øget ulighed er en “nødvendig drivkraft”.

Et socialt system med isme bag – hvorfor ikke sige det ved dets navn: Socialisme?

Netavisen 1. marts 2013


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne