Nr. 43: Dansk elitesoldat dræbt –Ud af Afghanistan nu!

De danske besættelsestropper i  Afghanistan  har lidt et nyt tab  En elitesoldat fra Jægerkorpset blev i går ramt af boimbe under en operation  i Helmand-provinsen.


Dansk statsminister på visit i Helmand Foto: HOK

Der var dansk soldat nr. 43, der er dræbt under Danmarks krigsførelse i Afghanistan og den første overhovedet fra Jægerekorpset , der er faldet i krig.

Det hemmelighedsfulde elitekorps, der indsættes til specielle krigsopgaver, har  - efter hvad der er offentligt oplyst –  siden 1995 været indsat i Bosnien-Herzegovina, Afghanistan og Irak.

I  2008 toppede de danske tabstal i Afghanistan med 13 dræbte. Siden 2010 har de danske soldater ikke gennemført så omfattende kampopgaver.

I de seneste  år er NATO-koalitionens kampindsats formindsket, idet det i højere grad er overladt til afghanerne at føre krig mod hinanden. 2010 var året med de største NATO-tab:, hvor 711 blev dræbt.

I 2011 blev tre danske soldater dræbt i Afghanistan. Ingen blev dræbt i 2012.

De danske krige siden  de første soldater sendtes til Ex-Jugoslavien i 1991, har udover de mange dræbte haft andre store omkostninger for soldaterne, der har  været  i aktion for imperialismen og NATO.

Adskillige tusinde er blevet såret og mange svært invaliderede.  Og de psykiske men er endnu mere omfattende end de fysiske. Hver 6. danske soldat vender hjem med psykiske lidelser. De fleste anerkendes ikke som ’arbejdsskader’. Godt 2,5 pct. af de udsendte soldater får efterfølgende konstateret PTSD – posttraumatisk stresssyndrom.

USA og NATO har erklæret at 2014 vil være året for de sidste udenlandske kamptropper i Afghanistan. I november 2012 trak Frankrig sine kamptropper hjem efter at 88 franske soldater var dræbt. . Det var et af Hollandes valgløfter.

SRSF-regeringen følger til gengæld USA og NATO i tykt og tyndt og vil også trække de danske kampsoldater ud i 2014.

Følgagtigheden gælder også de løgnagtige begrundelser for krigen og besættelsen. Hvor  påskuddet i Irak var ikke-eksisterende masseødelæggelsesvåben, har det i Afghanistan været er påstået terrortrussel.

Den danske krigsminister Nick Hækkerup påstår, at de danske soldater er i Afghanistan for at sikre, at danskerne kan leve i tryghed.

Det er en syg begrundelse for en i bund og grund ulovlig krig og besættelse.  Der er ikke forekommet terrorvirksomhed i vestlige lande fra den afghanske modstandsbevægelses side,  indbefattet Taliban. Hverken før 11. september 2001 eller senere.

Den danske antikrigsbevægelse kræver, at Danmark trækker sig ud af Afghanistan NU.

Netavisen 3. januar 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne