Søvndal har ikke styr på diplomatiet

Udtalelse
Venskabsforeningen Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Korea

Den 12. december 2012 udtalte udenrigsminister Søvndal fra sit ophold i Kina til DR en fordømmelse af DDF Korea:
”Vi har ikke nogen forbindelse med det land (DDF Korea)”, sagde han.

Udtalelsen kom efter DDF Korea’s opsendelse af en ubevæbnet satellit Kwangmyongsong-3 samme dag. Udtalelsen afslørede, at udenrigsministeren ikke har styr på diplomatiet, idet Danmark allerede i juli 1973 oprettede diplomatiske forbindelser med DDF Korea. Forbindelserne varetages af den danske ambassade i Kina.

Ingen embedsmænd eller journalister har åbenbart siden gjort udenrigsministeren opmærksom fejlen, idet han den 19. december 2012 efter hjemkomsten fra Kina gentog fadæsen i DR2 Deadline kl. 17.00.

Her udtalte Søvndal:
”Det (DDF Korea) er det mest groteske, absurde og vanvittige diktatur”…….”vi har intet med landet at gøre og ingen diplomatiske forbindelser med det.”

Udenrigsminister Søvndals udtalelser indikerer, at han besidder en stor uvidenhed om koreanske forhold og nord-syd konflikten i Korea. Man får indtrykket af en udenrigsminister, der bare slår automatpiloten til og i sin retorik følger USA’s internationale forsøg på dæmonisering og isolation af det nordlige Korea. Man får desværre ikke indtryk af en minister, der har forsøgt at sætte sig lidt ind i Koreas baggrundshistorie.

Vi vil opfordre den danske regering til at skifte kurs i sin Koreapolitik. En kurs byggende på indsigt og dialog, og i stedet for fordømmelse og dæmonisering, støtte en genoptagelse af en ligeværdig Nord-Syd dialog i Korea om forsoning, samarbejde og fred. På samme måde bør Danmark støtte en genoptagelse af 6-partsforhandlingerne om atomafrustning på hele Koreahalvøen samt forhandlinger om erstatning af den 60 år gamle våbenhvileaftale i Korea med en fredsaftale.

Se venskabsforeningens hjemmeside her

Netavisen 22. december 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne