Forbryderisk pris mødt af fredsengle

Fredsengle i aktion
Købmagergade v. Rundetårn, København 10. december 2012

At Nobels fredspris for 2012 blev tildelt det imperialistiske EU, vakte harme og vrede overalt i EU. Fra vantro forundring – det er en joke! – til synlige protester på gaderne.

Hele tre tidligere fredsprismodtagere protesterede mod, at prisen tilfaldt EU, og opfordrede til at trække den tilbage og ikke lade den komme til tildeling. De påpegede, at det var i skærende modstrid med Nobels hensigt. På mindst to punkter falder EU uden for bestemmelserne, erklærede de:

”1. EU søger ikke at virkeliggøre Nobels afmilitariserede globale verdensfreds-orden
2. EU og dets medlemsstater går ind for sikkerhed baseret på militær styrke og gennem krig snarere end at insistere på en anden tilgang.”

Se

Tre nobelfredsprismodtagere: Tilbagekald fredsprisen 2012 til EU
Stop Terrorkrigen

I Oslo mødte stribevis af EU-dignitarer og statsoverhoveder frem for at fejre, at de har fået en pris for ikke at slå hinanden ihjel. Aftenen før prisoverrækkelsen deltog 1500 i et fakkeltog i protest mod tildelingen.

Se også

IKMLPO: Nobelprisen til EU – En fornærmelse mod folkene i Europa og hele verden

I København blev prisoverrækkelsen mødt af fredsengle: Engle, der symboliserede ofrene for krige, som et eller flere medlemslande har deltaget i og/eller har leveret våben til, vendte tilbage for at fortælle historien.

Budskabet: Det er en skandale, at fredsprisen tildeles krigsførende lande, og at EU i øvrigt er verdens største våbeneksportør.

Europabevægelsen i København havde samtidig indkaldt til et ’glædes-fakkeltog’. Det kunne mobilisere hele 19 fakkelbærere samt den dertil udskrevne minister Nikolaj Wammen, der holdt tale på Christiansborg Slotsplads for den beskedne flok.

København holdt med englene.

Se også KPnetTVs reportage fra engleaktionen
Klik på billedet

S også DR-Updates reportage fra Nobelprisoverrækkelsen med interview fra engleaktionen med Gerd Berlev fra Valby og Sydvest mod krig
Klik på billedet herunder

 

Se også pdf-flyer fra aktionen

Nobels fredspris til EU: EU er ikke et fredsprojekt!
Valby og Sydvest mod krig

Netavisen 12. december 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne