PET: Provokatør undercover

PET deltager i mord, opmuntrer til terror og organiserer terrorsager også mod venstreorienterede uden nogen form for kontrol. De hemmelige væsener er en vigtig del af politistaten under opbygning

Under den såkaldte ’krig mod terror’ siden 2001 (gennemført af USA, EU, Israel og forbundsfæller) er efterretningsvæsenernes mandskab og beføjelser mangedoblet og udvidet til det groteske.

Nye terrorlove har grundigt indskrænket borgernes retssikkerhed. De højt besungne vestlige demokratier, i hvis navn de åbne og hemmelige krige, føres ligner mere og mere politistater.

Og efterretningstjenesterne skal levere noget for pengene. De skal overvåge befolkningerne. De skal sikkerhedsgodkende folk til jobs i samfundets nøglepositioner. Og de skal fange terrorister og bremse terrorhandlinger.

Og for at gøre det er ingen form for lovovertrædelser fra de hemmelige væseners side ukendt.

Hvis der ikke foreligger reelle terrortrusler fra efterretningsvæsenernes oplagte kandidater: muslimer og venstreorienterede kan man selv organisere det.

Til gengæld har de ikke styr på det stadig større antal terrorhandlinger fra fascister, nazister og ekstremt højreorienterede som Breivik-massakren i Norge. Eller en nazistisk undergrundsgruppes mord på 10 indvandrere i Tyskland, som det såkaldte Verfassungschutz har søgt at tilsløre.

I Danmark går den ene af efterretningstjenesterne – politiets PET – fra den ene skandale til den anden.

Se

PET: ‘Overvågning og registrering er lig med omsorg’
Kommunistisk Politik 21, 2004

FET og PET har kronede dage
Kommunistisk Politik 21, 2004

Big Brother hedder EU
Kommunistisk Politik 18, 2005

Dømt for besiddelse af PET-rifler

Senest har PET fået idømt tre unge mænd, den ene dansk statsborger, de to andre med rødder i Jordan og Tyrkiet, halvandet års fængsel hver. Da de blev arresteret i april i år på Hareskov Station og PET slog sagen op i medierne som en forebyggende arrestation af terrorister i fuld gang med planlægning af omfattende terrorhandlinger.

Men der blev ikke rejst nogen terroranklager mod dem. De tre mænd blev udelukkende dømt for våbenbesiddelse: De havde nemlig købt 2 AK47-rifler (i øvrigt ubrugelige), som de fik tilbudt af en PET-agent, der havde til opgave som agent provokateur at kriminalisere dem.

Riflerne ville de ifølge deres forklaring i retten sende til de islamistiske oprørerne i Syrien.

PET organiserede selv ’terror en’ – og fik syndsforladelse med dommen.

De fleste af PETs øvrige terrorsager er mystiske affærer omkring den anti-islamisske tegner Kurt Westergaard, en helt for ’ytringsfriheden’ for terrorkrigens arkitekter, for andre  en provokatør a la den tyske nazisprøjte Der Stürmer med dens antisemitiske karikaturer  i 30erne i forrige århundrede.

Se også

PETs valgbombe afsløret som svindel og magtmisbrug
13. november 2007


Terrordom mod venstreorienterede kræves

Bortset fra ’Blekingegade-banden’, hvi s aktiviteter ligger 20-30 år tilbage, har PET ikke rigtig nogle eksempler på venstreorienterede terrorister i Danmark. Det kan være en af grundene til at Blekingegade-sagen frem til i dag har fået al den presse og al den opmærksomhed, den kan tilkomme, og langt mere end det,

Derfor er den igangværende sag mod fem anarkistisk inspirerede unge, der har været anholdt og varetægtsfængslede det meste af tiden siden april 2011, så betydningsfuld for PET.

Disse unge mænd, alle sammen danske statsborgere af ’god familie’ – bl.a. en søn af en læge, en politimand og en ’rigmand’ – er anklaget for at ville brænde Politiskolen i Brøndbyøster af og for ti andre brandstiftelser, bl. A. med molotovcocktails.  Men det er ikke det centrale: De er også anklaget efter par. 114 – terrorloven, og det er vigtigt for PET at dommen bliver en dom for terror, og ikke for hærværk eller brandstiftelse.

De ekstremt lange varetægtsfængslinger er et udtryk for at der lægges op til hårde terrordomme.

Der er klart nok tale om idiotiske hærværksaktioner uden politisk rationale. De anklagede og deres forsvarere  vil se det som alvorlige drengestreger, gennemført i hashtåger. Og de er selvfølgelig kompromitterende for venstrefløjen. Ikke mindst for den umodne venstrefløj, aktivisterne er en del af.

Men terror er det ikke. De har ikke haft karakteren af en alvorlig trussel mod befolkningen eller landet og dets institutioner. Og de har ingen sammenhæng med den påståede skærpede terrortrussel efter 2001

PET har hårdt  brug for en terrordom i denne sag.

Se også

PETs sommeragurk: Ny terrorhetz mod ungdommen
Netavisen 12. juni 2007

Sikkerhedsclearing på højeste niveau

I Danmark er der et halvt hundred tusinde jobs, der er så samfundsvigtige, at de kræver sikkerhedsgodkendelse fra PET. Og tallet er voksende. I alt var 48.699 danskere sikkerhedsgodkendt af PET ved udgangen af 2011, næste 4000 flere end året før. De er inddelt efter fire niveauer. 2.270 personer er godkendt på allerhøjeste niveau.

En af dem, der blev sikkerhedsgodkendt, oven i købet til at arbejde som særlig betroet undercover agent for PET i ind- og udland, var den tidligere rocker Morten Storm, der i dag som eks-agent profilerer sig på højreekstreme fascistiske websider.

Morten Storms bedrifter som agent omfatter medvirken til mord, menneskehandel og stort set hele striben af grove forbrydelser i straffeloven. Og de blev ikke gennemført af et løbsk missil, men under konstant kontrol af højtstående PET-folk.

Se

Hemmelig agent Storm: Skandalen går til tops
Netavisen 23. oktober 2012

Morten ’Murad’ Storm: Agent for en kriminel organisation
Netavisen 9. oktober 2012

Lovgivning der ikke sikrer kontrol med PET

Skandalen om Morten Storm har fået den socialdemokratiske Morten Bødskov (S) til at fremlægge et lovforslag om øget indsigt fra sikkerhedsgodkendte folketingsmedlemmer i PETs virksomhed, herunder brugen af undercover agenter.

Meningen er ikke at sikre reel kontrol med PET, men få folk til at tro, at der eksiterer en demokratisk kontrol med det suspekte væsen.

Det eren fidusmanøvre, som det ses hver gang politikerne er trængt af jævnligt tilbagevendende PET-skandaler.

Nogle gange bliver der nedsat en langsomarbejdende kommission, eller der etableres et udvalg, der skal have indsigt med de hemmelige tjenester, ller der justeres på udvalgenes beføjelser. Det er det sidste, Bødskov foreslår denne gang.

Det er vigtigt for den ‘demokratiske legitimitet’ at der er en følelse i befolkningen af, at de hemmelige tjenester er under kontrol, og at de ikke i sig selv er løbske missiler.

Bødskovs lovforslag sikrer ikke kontrol med PET. Det kan fortsætte sine notoriske ulovligheder og politiske provokatørvirksomhed.

Se også

PET-rapporten: 4600 siders hvidvaskning
Netavisen 9. juli 2009

PET-skandalen: Ejendomsrettens spioner
Kommunistisk Politik 5, 1998

Netavisen 22. november 2012


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater