Frontrapporter fra terrorkrigen

10 år efter 9/11 raser USA’s, Israels og NATOs terrorkrig med endnu større styrke

Kommunistisk Politik 18, 2011

De knap 3000 ofre for terrorangrebet på USA blev mindet massivt på 10-årsdagen. Samtlige vestlige medier satte fokus på 11. september 2001. Et gigantisk monument blev indviet på Ground Zero.

Taler, parader, kranse og blomster, intet manglede i New York eller noget andet sted i USA. Heller ikke i Danmark og de øvrige lande i krigskoalitionen, der er med i ’krigen mod terror’, som for længst er blevet forvandlet til deres egen terrorkrig.

Ingen – ikke et eneste af de vestlige medier – mindedes de utallige dræbte, hovedparten, civile, der er dræbt i de lande i Mellemøsten og Asien, hvor krigskoalitionens bomber og soldater har hærget.  

Alene i Irak regnes med mere end en halv million døde.  Mange, mange tusinder i Gaza og Palæstina. Titusinder i Afghanistan. Nye tusinder, nye massakrer i Libyen. Ingen nævnte de millioner af flygtninge, som terrorkrigen har berøvet hjem og eksistensgrundlag.

Folkeretsstridige og forbryderiske aggressionskrige er kernen i ’krigen mod terror’, som ikke bare fortsætter, men er blevet yderligere udvidet med nye lande og fólk som mål, senest Libyen – og med andre på listen over potentielle mål – som Syrien, Iran, nye afrikanske nationer.

Men modstanden mod USA og NATOs terrorkrig er ikke blevet mindre nogetsteds på trods af store tab, massakrer, tortur og fængslinger. Hadet til USA, Israel og NATO er vokset til stadighed, og en ny generation gå ind i modstandskampen. Det arabiske forår har også været ansporet af viljen til at drive kolonimagterne, gamle og nye, ud af regionen.

De seneste frontrapporter beretter om øget modstand i en krig, som den imperialistiske krigskoalition til syvende og sidst vil tabe.

Palæstinenserne forlanger, at FN skal anerkende en palæstinensisk stat, og fastholder tilsyneladende deres diplomatiske offensiv, selvom USA og EU lægger stærkt pres på Mahmoud Abbas og selvstyret for at få dem til at opgive kravet.

Den amerikanske nobelfredsprispræsident har meddelt, at han vil nedlægge veto, hvis kravet bringes for FN’s sikkerhedsråd.  En ny FN-rapport fastslår, at Israels blokade af Gaza er ulovlig.

Den trængte zioniststat rystes af millionstore sociale masseprotester. Israelske  højreekstremister er ved at aktive fascistiske terrorgrupper og angriber palæstinensere og venstrefløjsaktivister.

I Afghanistan har modstanden, der anføres af det Taliban, som USA og krigskoalitionen fordrev for næsten 10 år siden, ved årsdagen for 11. september slagkraftig vist, at den ikke er slået, men i stand til at ramme i hjertet på besættelsesstyrkerne og deres lokale administration.

På årsdagen blev en amerikansk militærbase angrebet med 2 dræbte og 80 sårede amerikanere som resultat. To dage senere blev marionetregimets sikkerhedsstyrker og den amerikanske ambassade i Kabul angrebet i en spektakulær koordineret aktion.

Obamas offensiv i landet, der angiveligt skulle knuse modstanden, er faldet sammen.

Irak-krigen, som Obama ville afslutte i år, fortsætter og intensiveres.  Marionetregimet forhandler om at forlænge de amerikanske besættelsesstyrkers ophold. De lovede troppetilbagetrækninger vil under alle omstændigheder være formelle.

Specialstyrker klar til kamp skal placeres i nabolandet Kuwait. Den irakiske modstand har afventet den amerikanske tilbagetrækning for at vælte det islamistiske marionetregime.

I Libyen vil NATO-oprørerne fejre ’sejren’ ved at indføre sharia-lov, mens NATO fortsætter bombardementerne. Der er masser af rapporter om oprørernes myrderier af Gadaffi.-tilhængere og racistiske massakrer på afrikanske arbejdere.

Gadaffi-loyale kæmper stadig. Under alle omstændigheder er modstanden mod NATO-regimet først ved at begynde.

Netavisen 20. september 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne