Liste Ø’s presseveer

FV2011 – Valgkommentar

Stemningen i befolkningen er klar nok: VKO skal væk. Tilliden til en ny socialdemokratisk regering, ledet af Helle Thorning Schmidt, er til gengæld behersket.

S har i meningsmålingerne lagt distance til Villy Søvndal og hans SF, som ved udsigten til ministertaburetter er styrtet til højre og har slagtet den ene hellige partiko efter den anden.

Enhedslisten – liste Ø – profiterer på SF’s taburetbegær og spås at blive en af folketingsvalgets store vindere. Nogle meningsmålinger giver en tredobling af stemmerne. Der tales om 11, måske 12 mandater, hvad der vil være vild rekord. Ved sidste valg var liste Ø nede og skrabe bunden efter sagen med muslimske Asmaa.

Partiets nye frontfigur Johanne Schmidt-Nielsen gør sig godt i medierne. Som resten af partispidserne er hun elev fra den socialdemokratiske flinkeskole og foretrækker at kalde en spade for et graveredskab.

Hun tegner partiets endelige socialdemokratisering, hvor enhver forestilling om, at folketinget kan bruges som en talerstol for den afgørende kamp uden for, er kastet i makulatoren som revolutionsromantik.

Da Aksel Larsen sprang fra DKP og dannede SF så han det som sin mission at presse Socialdemokratiet til venstre. Det lykkedes aldrig, men i dag har Johanne Schmidt-Nielsen og Ehl overtaget den.

– Vort overordnede mål er at trække Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti mod venstre. Vi vil holde dem fast på, at vi ikke bare har brug for en ny regering, men en helt ny politik
, siger Johanne Schmidt-Nielsen til det norske dagblad Klassekampen.

Hun er selvfølgelig glad for udsigten til flere mandater – det vil gøre venstrepresningen lettere, mener hun.

Liste Ø er i færd med overtage SF’s gamle rolle, mens SF er på vej mod  den evige socialdemokratiske søvn.

Venstrepresseriet er en illusion. Det var det for Aksel Larsen og SF og for DKP, som også fulgte den linje.  I dag råbes den ud af ”Kommunistisk” Parti og Arbejderen, som anbefaler at stemme på liste Ø.

Hvis der med ’en helt ny politik’ menes en helt ny politik – altså et brud med den kapitalistiske krisepolitik, NATO og krigspolitikken og EU-politikken – er det spekulation i ønsketænkning .

SF har slugt kameler for ikke at skulle bryde, og S/SF er selvfølgelig parat til at regere i forlig med de borgerlige partier udenom liste Ø’s mandater på de afgørende felter for kapitalistklassen og den kapitalistiske stat.

Derfor kan APK ikke anbefale at stemme på Enhedslisten – selvom en stemmefremgang for Ø også vil være et udtryk for en stærkere venstrestrømning.

Se også Enhedslisten

Valgudspil: Et retfærdigt Danmark

Johanne Schmidt-Nielsen: Et skæbnevalg

Netavisen 31. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne