Stop Ulji Freedom Guardian krigsøvelsen i Sydkorea

Pressemeddelelse
Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea

USA og Sydkorea har netop igangsat en meget omfattende og farlig 10-dages krigsøvelse i Sydkorea og farvandene ud for Koreas kyster – den såkaldte Ulji Freedom Guardian Joint Military Exercice. I øvelsen deltager over 530.000 soldater – heraf 80.000 fra USA.

Øvelsen har til formål at øve forskellige former for militære angreb ind i DDF Korea – herunder også taktiske a-våben angreb på strategiske mål med henblik på at styrte styret. Den øverstkommanderende for krigsøvelsen den amerikanske general James Thurman siger direkte, at der i øvelsen vil anvendes erfaringer fra den amerikanske invasion af Iran og Afghanistan. Der er således ingen tvivl om krigsøvelsens aggressive formål.

I krigsøvelsen deltager bl.a. en amerikansk special aktionsenhed, der har til formål at trænge ind i DDF Korea og destruere dets atomvåbenprogram helt oppe i Sydhamgyongprovinsen.

Krigsøvelsen finder sted på det mest uheldige tidspunkt, hvor der for få dage siden netop har været kontakt mellem DDF Korea og USA om genoptagelse af 6-partsforhandlingerne om atomafrustning i Korea og kontakt mellem Nord- og Sydkorea om genoptagelse af Nord-Syd-dialogen. Disse fremskridt ligger nu i ruiner. DDF Korea kan ikke acceptere den meget truende og aggressive handling USA og Sydkorea udviser gennem krigsøvelsen, og DDF Korea er derfor nu tvunget til at foretage de nødvendige militære modforholdsregler.

Alle ved hvor anspændt situationen er på Koreahalvøen. Det er derfor komplet uforståeligt og uansvarligt, at USA’s regering og den konservative sydkoreanske regering i den grad leger med ilden, når Koreahalvøen allerede udgør en krudttønde.

Vi må på det kraftigste kræve, at USA og Sydkorea omgående afblæser Ulji Freedom Guardian krigsøvelsen, og vi appellerer til offentligheden om støtte til dette krav.

Den eneste farbare vej til fred, atomnedrustning og Nord-Syd forsoning er dialogens vej.

Anders Kristensen
Formand

Netavisen 22. august 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne