Protest mod at Israel tildeles værtsskabet for U-21 EM i 2013

Boykot Israel: Protest fredag 24. juni kl.16 på Rådhuspladsen i København

Boykot Israel opfordrer til protest mod UEFA’s beslutning om at tildele Israel værtskabet for U-21 EM i 2013.

I øjeblikket spilles U-21 mesterskaberne i Danmark hvor byerne Viborg, Herning, Aalborg og Aarhus er vært for kampene. Hvad mange måske ikke har opdaget er, at UEFA har tildelt Israel værtskabet for det næste UEFA U-21 i 2013.

Det er en ære at få tildelt værtskabet for en international fodboldturnering, og denne ære mener vi ikke skulle tilkomme et land som bryder internationale love og forhindrer palæstinenserne i at deltage i internationale sportskonkurrencer.

Derfor har Boykot Israel sendt nedenstående åbne brev til Michel Platini, præsidenten for UEFA.

Åbent brev til Mr. Michel Platini, Præsident for UEFA

Kære Michel Platini

Boykot Israel opfordrer indtrængende UEFA (the Union of European Football Association)til at annullere beslutningen om at lade Israel få værtskabet for UEFA U-21 i 2013

I oktober 2010 bekræftede UEFA sin antiracistiske holdning. Siden da har Israel fortsat sine forbrydelser mod palæstinenserne. Vi er derfor meget forundret over at De nu belønner Israel for dets grusomheder mod palæstinenserne ved at tildele Israel værtskabet for U-21 i 2013.

Det palæstinensiske folk har oplevet årtiers besættelse. Israel forsøger systematisk at erobre stadig mere palæstinensisk land og overfører illegalt sin egen befolkning til de besatte områder. Israels besættelse er ifølge international lov dybt ulovlig.

UEFA’s beslutning om at tildele Israel værtskabet for U-21 mesterskaberne i 2013 er yderst problematisk. Det sender et signal om at UEFA ikke har problemer med Israels racistiske og ulovlige behandling af den palæstinensiske befolkning. Som erklæret antiracistiskorganisation skulle UEFA ikke gøre sig medskyldig i Israels forbrydelser.

Palæstinenserne forhindres på mange måder i at deltage i internationalt fodbold gennem Israels besættelsespolitik.

– I september 2005 blev fem af de bedste spillere på det palæstinensiske landshold forhindret i at rejse uden for Gaza og deltage i kvalifikationskampene i den asiatiske gruppe op til VM i fodbold året efter. Palæstina tabte og røg ud.-

– I 2007, blev landsholdet forhindret i at rejse til Singapore til en kvalifikationskamp til verdensmesterskaberne og blev således elimineret.

– I forbindelse med Israels angreb på Gaza i 2008/2009 blev 1417 mennesker dræbt og meget infrastruktur ødelagt, herunder fodboldstadiet og det palæstinensiske fodboldforbunds hus. Alle planer om genopbygning er sat i stå på grund af manglende levering af byggematerialer som følge af Israels fortsatte belejring af Gaza.

Boykot Israel opfordrer UEFA til at omstøde beslutningen om at tildele Israel værtskabet for U-21 mesterskaberne i 2013. Det er aldrig en skam at tage fejl og tage en ny beslutning. Tværtimod.

Venlig hilsen

www.boykotisrael.dk

Kopi: DBU

Netavisen 22. juni 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne