Når paven kysser imamen

Det multinationale tøjfirma Benetton har lanceret en ny reklamekampagne: Kys hinanden!

Her kysser Pave Benedikt XVI den muslimske imam Ahmed Mohamed el-Tayeb

Fogh afbrændringDet er mere end 6 år siden, at Jyllandsposten iværksatte deres velforberedte hadske kampagne mod islam og Muhammed.

Krænkelsen af den muslimske tros største profet medførte forargelse og fordømmelse fra muslimer verden over. De nedsættende billeder heriblandt  Muhammed med en bombe i turbanen, betød voldsomme – men forståelige og beregnede (fra Jyllandspostens egen side) reaktioner i et hav af lande.

Dannebrog blev brændt af, protestdemonstrationer foran danske ambassader, hvoraf nogle blev angrebet med stenkast, og sanktioner mod danske varer. Det sidste bekymrede dansk eksporterhverv en hel del.

Den udenrigspolitiske krise blev af Danmarks daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, regeringen og det samlede politiske establishment mødt med en sindsro, der med rimelighed affødte spekulationer om, hvorvidt toppolitikere var blevet varskoet – eller måske endda var deltagende i beslutningen om offentliggørelsen.
– Vi har vores ytringsfrihed, gjaldede det fra alle sider: Den skal forsvares!

Der skabtes i mange kredse en nærmest hetz-agtig stemning mod herboende muslimer:
– Muslimerne vil undergrave demokratiet. De opfordrer de danske myndigheder til at tage afstand fra offentliggørelsen og vil have undskyldning. Det kan de glemme alt om.

De større medier åbnede ikke for holdninger, der afdækkede hvordan vores “ytringsfrihed” er en tom skal for den brede befolkning – og kun har virkefelt for de herskende. Der var sågar ikke en gang plads til den nøgterne konstatering, at der i vores grundlov er sat grænser for ytringsfriheden. Således tillades majestætsfornærmelse eksempelvis ikke.

Siden er der skyllet mange bølger ind over sandstrandene. Mange civile i Afghanistan, Irak, Libyen er faldet for danske soldaters kugler og missiler. Mange danske soldater er omkommet. Det nordafrikanske revolutionsforår blev drejet til vestlig kontrollerede regimer, hvoriblandt også Sharia-lovgivning vandt indpas. I Danmark har vi fået ny regering; men udenrigspolitikken endsige holdningen til dansk krigsdeltagelse på andre kontinenter er ikke vendt til det bedre.

Kampen omkring ytringsfriheden er stadig blandt vores højest prioriterede værdier, – og så igen:
– Vi må forstå, at begrebet ytringsfrihed er relativt!

Det multinationale tøjfirma Benetton har lanceret en ny reklamekampagne, der traditionen tro har provokeret ret så mange. Kampagnen består af en række manipulerede billeder, hvor blandt andet pave Benedikt XVI kysser den muslimske imam Ahmed Mohamed el-Tayeb, mens USA’s præsident Barack Obama både låser læber med Kinas præsident, Hu Jintao, og med Venezuelas Hugo Chavez.

Ifølge firmaet selv er indholdet i reklamerne udelukkende at pege på nødvendigheden af kærlighed:
– Vi gentager, at meningen med denne kampagne entydigt er at bekæmpe hadets kultur i enhver form, skriver Benetton i en pressemeddelelse.

Ethvert almindeligt tænkende væsen ved, at “meningen med denne kampagne entydigt er at” opnå maksimal profit ved at forøge salget af selskabets produkter. Hvis metoden fordrer provokation og forargelse, så er det fint.

Det voldsomme medieomtale og befolkningsrøre har allerede sikret så megen omtale og pr, at kampagnen er en ubetinget succes. Det er derfor også omkostningsfrit at trække et enkelt foto tilbage:
– Vi er kede af, at brugen af billedet med paven og imamen har såret de troendes følelser, skriver selskabet, som har trukket det fra kampagnen.

Det er her, vi mangler en Fogh Rasmussen, Berluscioni eller Bush jr. som kunne være bannerførere for det vestlige demokratis ytringsfrihed: Lad dog Benetton fremstille vestens ikoner, som de har lyst til. Paver eller ikke paver.

Hvordan muslimer har det med “pavekysset” kan være vanskeligt at gisne om; men mon ikke de fleste katolikker foretrækker, at paven kysser med en voksen mand i stedet for mindreårige drenge?

I Vesteuropa har vi til gengæld Merkel og Sarkocy, som fik afværget det græske folks ytringsfrihed, da de fratog den tidligere regeringsleder at afholde en folkeafstemning om EU’s krise”hjælp”. I den samme uge formåede de to absolut dominerende EU-statsledere at indsætte teknokratregeringer i såvel Grækenland som Italien – uden at én eneste i befolkningen er blevet spurgt til råds.

Se flere kys her
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/11/17/113931.htm

Netavisen 18. november 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne