Boykot Israel – Stop besættelsen!

Af Irene Clausen,
talsperson for Boykot Israel

Tale holdt på Den Røde Plads i Fælledparken til APK’s 1. maj arrangement 2011.

Irene Clausen Boykot IsraelIsrael er en besættelsesmagt; Israel udøver terror og laver massakrer på palæstinenserne; Israel bygger Apartheidmur , bosættelser og checkpoints på palæstinensisk land. Israel udøver daglig chikane og kollektiv afstraffelse i forhold til palæstinenserne. Israels formål er
—  At annektere mest muligt palæstinensisk jord
—  At fordrive flest muligt palæstinensere.

Israel bryder FN-resolutioner og international lov. Men USA og EU, herunder den danske regering, tier og samtykker. EU taler oven i købet om at udvide samarbejdet med Israel. De vestlige magthavere har brug for Israel som en trofast allieret i det olierige Mellemøsten.

Israel har ikke haft held til at knægte palæstinensernes modstandskraft. Palæstinenserne fortsætter kampen. Men de klarer sig ikke alene. De har brug for den internationale solidaritet. Det har brug for solidaritet fra alle os her på pladsen i dag 1. maj. Vi skal vise dem at vi ikke er enige med ’vores’ regeringers støtte til staten Israel.

Boykot Israel går ind for en generel boykot af Israel, dvs. en politisk-økonomisk-kulturel-sportslig boykot af Israel. Det gør vi for at lægge pres på Israel og tvinge Israel til at stoppe besættelsen. Vi er inspireret af firsernes boykot af Sydafrikas apartheid, der fik stor betydning for apartheidregimets fald.

Boykot Israel er med i den internationale boykotkampagne Boycott, Divestment and Sanctions – BDS – der vokser frem over hele verden med stor hastighed og styrke.

Kampagnen har allerede opnået store resultater. Det er lykkedes at presse flere investeringsselskaber til at trække deres penge ud af ’grimme’ multinationale selskaber som Veolia og Caterpillar der arbejder for Israel på de besatte områder. Flere musikere har aflyst koncerter i Tel Aviv. Det svenske firma H&M er blevet rystet over boykot kampagnen mod H&M som reaktion på at H&M opretter 6 butikker i Israel.

Men vigtigst er måske kampagnen mod israelske produkter i supermarkederne. Den har både en økonomisk effekt – Israel oplever fald i eksporten af især frugt og grønt, men også en politisk effekt i kraft af den direkte kontakt med kunderne, når vi står på gaden foran supermarkederne og uddeler ’Boykot Israel ’- flyers og diskuterer med kunderne.

Israel er rystet over boykotkampagnens styrke, mens palæstinenserne jubler! Pt. behandler det israelske parlament Knesset et lovforslag der – hvis det vedtages – vil gøre det strafbart at støtte boykotkampagnen. En israelsk statsborger der støtter boykotkampagnen vil kunne idømmes en bøde på op til 43.000 kr. mens en udlænding vil kunne nægtes indrejse i 10 år. Det siger meget om Israels såkaldte demokrati og respekt for menneskerettighederne.

De reaktionære arabiske ledere har kun i ord, aldrig i praksis, støttet palæstinenserne, de har mere eller mindre været i lommen på Israel og USA- og EU-imperialismen. Til gengæld har de arabiske befolkninger altid har støttet palæstinenserne. De mener at palæstinensernes kamp er deres kamp. (Ligesom vi her på pladsen mener at palæstinensernes kamp er vores kamp, Viva Palæstina!) .En sejr for de folkelige demokratiske oprør i Mellemøsten er derfor en sejr for palæstinenserne.

Til slut en opfordring til at bakke op omkring ’Boykot Israel’- kampagnen: Boykot alle israelske varer (tjek hjemmesiden www.boykotisrael.dk ), rejs ikke til Israel, køb ikke tøj hos H&M.

Boykot Israel!

Solidaritet med palæstinenserne!

Styrk den internationale solidaritet!

Netavisen 7. maj 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne