Obama bruger mere på krig end nogen tidligere amerikansk præsident

Obama og Lars Løkke aftaler Libyen-krigDen amerikanske præsident Obama modtog i 2009 Nobels fredspris nærmest på forskud, ledsaget af en forhåbning om at han ville gøre sig fortjent til den. Alle forhåbninger om det er gjort til skamme. Barack Obama bruger mere på det amerikanske militær end nogen præsident før ham, George W. Bush indbefattet.

Obama fører lige nu fire krige: Libyen, Afghanistan, Pakistan og Irak. 50 pct. af de amerikanske skattepenge bruges til krigsførelse.. USA bruger mere på militæret end alle andre lande tilsammen. Beregninger viser, at hvis Obama er præsident i to valgperioder vil udgifterne have været mere end 8 billioner dollars.

Alligevel gør den amerikanske og vestlige propaganda alt, hvad den kan for at skjule Obamas rolle som krigspræsident. Omkring Libyen-krigen blev der opført et stort show, med de imperialistiske medier som aktive deltagere. USA’s rolle i den længe planlagte krig skulle skjules p.g.a. det arabiske had til begge.

Derfor blev det de tætte allierede UK og Frankrig, der optrådte som krigsophidsere, mens Obama lod, som om USA nærmest blev presset ind i krigen. Obama har ikke været i medierne i rolle som  den store krigshøvding, sådan som forgængeren George Bush nød det. Da krigen indledtes med franske (!) flyangreb var Obama i Brasilien.

Ikke desto mindre er det USA’s og Obamas krig, og Obama og USA leder de militære operationer. Danmark er igen under amerikansk kommando.

Netavisen 23. marts 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne