De ægyptiske jern&stål arbejderes krav

Ægyptiske arbejdere i jern- og metalindustrien har opstillet en række krav, som de medbringer til Tahrir-pladsen den 11. februar

Ægyptiske arbejdere i vrede over Mubaraks TV-tale 11. februar1. Øjeblikkelig fratræden af præsidenten og alle regimets mænd og symboler.

2. Konfiskation af det hidtidige regimes økonomiske tilgange og ejendomme og af alle bevisligt korrupte.

3. Jern&stål-arbejdere, som har bidraget med martyrer og aktivister, anråber alle Ægyptens arbejdere om at gøre oprør mod regimets og regeringspartiets arbejderassociation, afmontere den og nu annoncere deres uafhængige fagbevægelse og forberede en generalforsamling for frit at etablere deres egen uafhængige faglige organisation uden tilladelse eller samtykke fra regimet, som er brudt sammen og har mistet al legitimitet.

4. Konfiskation af virksomheder i den offentlige sektor, som er blevet solgt, lukket eller privatiseret, og nationalisering af den offentlige sektor i folkets navn og skabelsen af en ny ledelse af arbejdere og teknikere.

5. Oprettelse af arbejderkontrolkomiteer på alle arbejdspladser, som overvåger produktion, priser, distribution og lønninger.

6. Indkaldelse af en grundlovsgivende forsamling af alle lag og politiske strømninger i folket for at udarbejde en ny forfatning og valg af reelle folkeråd uden at vente på regimets bifald eller afvisning.

En kæmpemæssig arbejderdemonstration vil ankomme til Tahrir-pladsen fredag den 11. februar for at tilslutte sig revolutionen og bekendtgøre de ægyptiske arbejderes krav.

Længe leve revolutionen!

Længe leve Ægyptens arbejdere!

Længe leve den ægyptiske ungdoms intifada – Folkets revolution for folket!

Netavisen 11. februar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater