For en grundlovgivende forsamling, der lægger grundstenen til en Demokratisk republik

Udtalelse fra Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti PCOT

Hamma Hammami, talsmand for PCOT, fremsætter dagen efter den styrtede præsident Ben Alis flugt appellen om at gøre en ende på regimets levn og skabe en Demokratisk republik i Tunesien

Klik på billedet for at se videoen
Tekstet på dansk og engelsk på KPnetTV

I går aftes opnåede det tunesiske folk en stor sejr imod dets undertrykker, idet han flygtede fra Tunesien for at finde beskyttelse i udlandet, og forfatningsrådet, der er et af de organer konstrueret af Ben Ali, erklærede i dag, at Fouad Mebazaa, tidligere formand for parlamentet, har fået overdraget præsidentposten midlertidigt, i løbet af 45-60 dage.

Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti hilser denne strålende sejr som folket har opnået takket være dets beslutsomhed og historisk modstand, dets ofre og martyrernes blod.

PCOT mener at:

  1. Den succes, som vi indtil videre har opnået, er kun halvvejen, og anden halvdel består i at opnå den ønskede demokratiske forandring  og sørge for, at den bliver ført ud i livet.
  2. Demokratisk forandring kan ikke udspringe fra de samme partier, figurer, institutioner, apparater og lovgrundlag, der opretholdt diktaturet og fratog folket dets grundlæggende rettigheder i mere end et halvt århundrede, heraf 23 år under Ben Ali.
  3. Den midlertidige præsident Fouad Mebazaa tilhører Ben Alis klike. Han er præsident i et håndplukket organ, der på ingen måde repræsenterer folket, og planen om at holde valg om 50-60 dage har ingen anden hensigt end at sikre fortsættelsen af det diktatoriske regime via en af dets tidligere ledere.
  4. Det farligste, der kan ske, er, at det tunesiske folk bliver frarøvet sejren, at folkets legitime ambition om frihed og et værdigt liv og uden hensyn til deres ofre, bliver fravristet dem via en videreførelse af Ben Ali-regimet uden Ben Ali, pakket ind i en ny demokratisk facade.
  5. Demokratisk forandring, med alle de politiske, økonomiske, sociale og kulturelle dimensioner, som det indebærer, kræver, at der bliver sat et definitivt punktum for det undertrykkende regime ved aktive skridt for at danne en provisorisk regering eller et andet organ med udøvende magt, som påtager sig den opgave at organisere frie valg til en grundlovgivende forsamling, der kan lægge fundamentet for en virkelig demokratisk republik, hvor folket nyder frihed, social lighed og national værdighed.
  6. Opgaven med at afgøre Tunesiens fremtid tilkommer alle de kræfter, som har spillet en vigtig og afgørende rolle i at vælte diktatoren, hvad enten det er politiske organisationer, fagforeninger, menneskerettighedsgrupper eller kulturelle organisationer, organiserede eller uorganiserede, såvel som  folk i almindelighed. Intet parti eller institution kan tage deres plads, når det handler om forhandling eller kommunikation med myndighederne.
  7. Det er bydende nødvendigt, at de demokratiske kræfter danner et nationalt og samlet organ.  til at føre den demokratiske forandring ud i livet. Et sådant organ må have til opgave at forsvare det oprørske tunesiske folk og føre forhandlinger med autoriteterne, så sidstnævnte overlader magten til folket på fredelig vis.
  8. Alle landets demokratiske kræfter må forene sig i organisationer, komiteer eller lokale, regionale og brancheråd til organiseringen af den folkelige bevægelse med henblik på at frustrere de reaktionære kræfters manøvrer og sætte en stopper for plyndring og hærværk, der udføres af hemmelige grupper, som ønsker at sprede frygt blandt indbyggerne, true deres sikkerhed og skræmme dem fra demokratisk forandring, og som vil tvinge folket til at give efter for undertrykkelsesapparatet.
  9. De væbnede styrker, som for størstedelen består af folkets sønner og døtre, anmodes om at opretholde sikkerheden for folket og fædrelandet, og om at respektere folkets valg og ønsker om frihed, værdighed og social retfærdighed, hvilket kræver at undtagelsestilstanden ophæves så hurtigt som mulig, således at den ikke bliver en undskyldning, der forhindrer det tunesiske folk i at fortsætte sin kamp og opnå sine mål.


For en provisorisk regering!                                               
For en grundlovgivende forsamling!
For en demokratisk republik!

Hamma Hammami
Tunesiens Kommunistiske Arbejderparti

Tunesien den 15. januar 2011

Netavisen 25. januar 2011


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater