Selvmordsterror i Skandinavien

Opdateret 20. december 2010

Taimour AbdulwahabHvad grunden var til at den 28-årige selvmordsbomber i Stockholm Taimour Abdulwahab aldrig nåede frem til strøget med mængder af julehandlende svenskere, som var hans mål, bliver måske aldrig opklaret. Hans egentlige bombelast sprang aldrig, men han blev selv dræbt, da en enkelt sprængladning eksploderede. Ingen blev ramt andet en han selv.

Den døde selvmordsbomber Taimour Abdulwahab

Hvad der måske heller ikke bliver opklaret er, at en ansat ved det svenske forsvar nogle timer før den tiltænkte eksplosion skrev til en bekendt:

Om du kan, undvik Drottninggatan i dag. Det kan hända mycket där. . .bara så du vet”.
Hvad det var  undersøges nu af det svenske Säpo, hvad der ikke er en garanti for offentlighedens information.

Se
Försvarsanställd varnade om attack på Drottninggatan

Det mislykkede attentat i Stockholm er det første kontante bevis på, at selvmordsbombninger er kommet til Skandinavien.

Det kommer kort tid efter, at den tjetjenskfødte Lors Doukaev kiksede et attentatforsøg, angiveligt på Jyllands Posten og tegneren Kurt Westergård. Ifølge politiet blev pågrebet, efter  han kom til at sprænge en brevbombe, han var ved at fremstille, af på et toilet i Hotel Jørgensen i København. Han sidder fortsat varetægtsfængslet.

10 minutter før Taimour Abdulwahab indledte sin selvmordsmission sendte han en mail til nyhedstjenesten TT. Der angiver han den svenske deltagelse i krigen i Afghanistan og kunstneren Lars Vilks afbildning af profeten Muhammed (som hund) som grund til hans planlagte terrorhandling:

”Takket være Lars Vilks og hans tegninger af profeten Muhammed og jeres soldater i Afghanistan, og jeres tavshed om alt dette, så skal jeres børn, døtre, brødre og søstre dø  ligesom vores brødre og søstrer og børn dør.”

”Vores aktioner kommer til at tale for sig selv. Så længe I ikke slutter jeres krig mod islam og fornedrelse af profeten … og jeres dumme støtte til svinet Vilks.”

Se hele teksten her
Utskrift av hotmejlet till TT

Lars Vilks optræder internationalt sammen med islamofoben Lars Hedegaard, formand for ”Trykkefrihedsselskabet”, der støtter USA versus Julian Assange og Wikileaks, men forlanger ubegrænset ytringsfrihed for anti-muslimske provokationer og fjernelse af racismeparagraffen.

De to skandinaviske terrorepisoder virker som desperate handlinger fra frustrerede enkeltpersoner, men understreger også at Norden, og ikke mindst Danmark, der har spillet en spydspidsrolle i den globale antimuslimske hetz, er mål for sådan individuel terrorisme.

De ser ikke ud til at have nogen stærk organisation eller apparat i ryggen, selvom medskyldige ikke kan udelukkes. Og de har været udført klodset og amatøragtigt. Det er med andre ord ikke professionelle terrorister, men folk som har besluttet sig for terrorhandlinger på baggrund af vrede over de vestlige kolonikrige og had til vanhelligelse af deres tro.

Nogle islamistiske hjemmesider påstår, at Taimour Abdulwahab, der var født i Irak, men voksede op i Sverige og var svensk statsborger, har modtaget træning i Irak hos en gruppe, der kalder sig Den islamiske Stat i Irak, der angiveligt har tætte forbindelser til al Qaeda i Irak.

Under Saddam Hussein og før USA’s og Vestens ulovlige krig og besættelse af Irak havde al Qaeda intet rodfæste i Irak. Men det er en kendsgerning, at den eksisterer nu. Ikke som en del af den natiog var svnale modstandsbevægelse, som bekæmper besættelsesmagterne og kollaboratørerne, men som en sunni-muslimsk gruppering, der deltager i det sekteriske slagteri, som har påført irakerne enorm skade, og gennemfører terroraktioner med talrige uskyldige civile ofre.

De vestlige medier fremstiller det som en del af den irakiske modstandsbevægelse – men det er en del af spillet for at holde besættelsen gående. Den irakiske modstand har hele vejen igennem taget afstand fra al Qaeda i Irak.

Den besættelsesindsatte irakiske indenrigsminister Jawad al-Bolani betroede Associated Press i forbindelse med den svenske bombemands død, at hans aktion var en del af en serie terrorangreb, som fangne ’militante’ med tilknytning til centrale dele af al Qaeda i Irak havde tilstået skulle finde sted i Europa og USA i løbet af juleperioden.

Men hvem har interesse i det irakiske al Qaeda’s morderiske og sekteriske terrormetoder og deres anvendelse på uskyldige i Europa og USA? De rammer ikke besættelsesmagterne, men vil øge støtten til krigen mod Irak, Afghanistan og anti- islamismen i almindelighed,  og til det fascistiske islamofobiske ultrahøjre.

De indtil videre mislykkede terroraktioner må ses som  forsøg på gengæld for de lidelser, USA’s og Vestens krige i Mellemøsten har forårsaget. På den måde kan det siges at være selvpåført. Massemord på civile irakere, afghanere osv i form af bomber fra fly, bilbomber eller anbragt på markedspladser er jævnligt forekommet under besættelserne.  

Det er at vende tingene på hovedet, når den borgerlige propaganda fremstiller disse terrorforsøg som gyldige  grunde til at føre krig i Afghanistan, Irak o.s.v.

Terrortruslen mod Norden og ikke mindst hovedstæderne vil utvivlsom eksistere, så længe besættelserne, myrderierne og ødelæggelserne fortsætter, tropperne ikke er trukket ud og der ikke er sikret en retfærdig fred i selvstændige og uafhængige lande.

Netavisen 14. december 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne