Der er ikke sket et statskup i Ecuador!

Udtalelse fra venstrefløjspartiet i Ecuadors parlament MDP – Movimiento Popular Democratico

Ecuador har de seneste uger været vidne til en intens kamp, fra de offentlige sektorer (først og fremmest fagbevægelsen), de indianske folk, bønderne, de kommuner der modsætter sig minedrift i stor skala og de multinationale selvskabers involvering i det, lærerne, de studerende (både gymnasie- og universitetsstuderende), venstrefløjspartierne og organisationerne.

Kampene har haft til hensigt at forsvare de faglige rettigheder, stabiliteten, universiteternes autonomi, som Rafael Correas regering og nationalforsamlingen har haft held til at krænke den ene efter den anden, og ved at købe medlemmer og samvittighed har vedtaget neoliberale, antidemokratiske og antifolkelige love. De har udviklet en autoritær og undertrykkende politik, der tilsidesætter arbejdernes erhvervede rettigheder.

I går, var dråben der fik bægeret til at flyde over. Parlamentet vedtog Correas veto´er der straffer arbejderne og tilsidesætter rettigheder, heriblandt også politiets og de væbnede styrkers rettigheder.

Overfor denne situation gjorde store dele af politiet krav på sine rettigheder ved at indtage deres egne kvarterer.
Arbejderbevægelsen og folket støttede i stor stil op om politiet og krævede at parlamentet skulle tilbagetrække præsidentens veto´er.

Regeringen og dens allierede beskriver denne uro som et forsøg på statskup fra højrefløjens og fascisternes side. Dette kunne ikke være længere væk fra sandheden. Correas regering, som tjener firmaerne og imperialismen, som vender ryggen til deres egne valgkampsløfter, prøver at skjule disse hændelser ved at opfinde en konspirationsteori omkring et statskup.

Det er en kurs der kan være forvirrende for udlandet, men ikke her i landet. Folkemasserne kræver at regeringen og parlamentet retter op på den forkerte politik,
Regeringen og Alianza País (Correas parti, KP) står hårdt fast på at folket vil forsvare regeringen, men de har ikke kunne samle mere end et par tusind mennesker, til forsvar for ”demokratiet og regeringen”.

Demokratiet i Ecuador er i reel fare. Den største trussel mod demokratiet og forandringerne er regeringen og Correa selv.

Løsningen på den aktuelle konflikt ligger i hænderne på parlamentet og regeringen, de har ordet.

30. september 2010

Originaltekst: No se está produciendo un golpe de estado en el Ecuador

MPD’s hjemmeside

Wikipedia: Democratic People’s Movement

Oversat af Kommunistisk Politik

Netavisen 3. oktober 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater