Stop H&M’s samarbejde med den israelske besættelsesmagt!

Af Boykot Israel

Hennes & Mauritz Torsdag den 11. marts åbner det svenske butikskæde Hennes & Mauritz den første af seks planlagte butikker i Israel. Det kommer ikke til at gå upåagtet hen. En omfattende international kampagne mod H&M er under opbygning med deltagelse af organisationer fra Europa, USA, Canada, Israel og Palæstina.

Men H&M er tilsyneladende ved godt mod:
”Vi mener at vores forretningsplan vil fungere fint i Israel. Gennem vores franchise partner vil vi få adgang til mange års erfaring og netværk i Israel”, udtaler Rolf Eriksen fra H&M.

Dror Feiler, formand for Europæiske Jøder for Retfærdig Fred siger at H&M’s valg af tidspunkt for butikskædens etablering i Israel er ualmindeligt uheldig da det sker netop efter at Israels forbrydelser i Gaza er blevet påvist i Goldstone rapporten, og de fordømmes af andre internationale organisationer.
”H&M bidrager til at skifte fokus fra Israels krigsforbrydelser til at fokusere på mode, investeringer og handel”, udtaler Dror Feiler.

Boykot Israel opfordrer H&M’s kunder til at tage afstand fra H&M’s beslutning om at oprette butikker i Israel fordi Israel ikke er et hvilket som helst land. Israel er en illegitim besættelsesmagt der er ansvarlig for besættelse af palæstinensisk jord, for bygning af ulovlige bosættelser og en Apartheidmur, for massakrer på palæstinenserne (jævnfør Gaza) og for en racistisk politik i forhold til den palæstinensiske befolkning. Ved at etablere sig med modebutikker i Israel og drive handel i landet medvirker H&M til at legitimere staten Israels handlinger og til at støtte staten Israels økonomisk.

Boykot Israel vil på åbningsdagen for den første H&M butik i Israel demonstrere og fortælle kunderne om H&M’s samarbejde med besættelsesmagten Israel.

Protester mod H&M i København:

Boykot Israel laver protest-manifestationer med banner og uddeling af flyers på Kultorvet, København.
Torsdag den 11.marts kl. 11-12
Fredag den 12. marts kl. 16 -18

Flere manifestationer ved andre H&M butikker kan forventes!

Netavisen 10. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne