Palæstina besat: En dobbeltmoral tyk som olie

Tale på Rød 1. maj 2010 i Munke Mosemose
Af Bent Hansen, Boykot Israel

Bent Hansen Rød 1. maj Odense 2010Det kan godt blive ensformigt ustandseligt at fordømme Israels og USA’s mord,

Besættelser og krig, men det er ethvert anstændigt menneskes pligt at blive ved med at bekæmpe uretten og forsvare de undertrykte. Hvis ikke vi gør det, bliver Israels og USA’s omvendte retsorden (hvor krig er fred og sort bliver til hvidt ) til klodens normale tilstand.

Dobbeltmoralen er tyk som olien i  mellemøstens undergrund.

Jeg er næsten lige kommet hjem fra en tur til Palæstina, med med 3F netværket  10 dage på Vestbredden og der er ingen tvivl om at situationen er endnu vanskeligere end den har været før, forhandlingerne med Israel er gået helt i stå, processen efter mødet i Anapolis gav et håb om fred men dette møde gav heller ingen resultater og Abbas står helt uden resultater. Israel mangler viljen til en fredsløsning med palæstinenserne.

Men det er tydeligt for os og heldigvis bliver flere og flere klar over, at Israel er blevet et småfascistisk apartheidstyre, der bringer store lidelser over det palæstinensiske folk.

Grundlaget for en bæredygtig palæstinensisk stat undergraves hver eneste dag.

Der er tale om en uendelig række af brud på folkeretten, ca 10,000  palæstinensere, heraf mange af folkets ledere, vansmægter i den  israelske besættelsesmagts fængsler. Som prikken over i`et har USA og EU sat flere af de palæstinensiske folks organisationer på den såkaldte terrorliste, mens penge, våben, varer og tjenesteydelser flyder frit til Israel, som endog er en særlig begunstiget-samhandelspartner.

USA og Israel har i stigende omfang fået splittet palæstinenserne. Så længe Fatah og Hamas  kæmper en blodig kamp i de palæstinensiske områder, kan Israel føle sig sikker. Derfor puster Washington og Tel-Aviv energisk til ilden. Obama har yderligere kompliceret situationen ved at øge forventningerne til forhandling om fred, uden at han har levet op til forventningerne.

USA bruger alle midler for at sikre sig kontrol over Mellemøstens olierigdomme, derfor ligger en varig og retfærdig løsning af det palæstinensieke spørgsmål ikke lige om hjørnet.

Livsvilkårene for palæstinenserne har aldrig været dårligere, samtidig med at Israel har sat turbo på byggeriet af nye bosættelser, nu er det også i Østjerusalem, hvor 1600 nye boliger er planlagt bygget midt i et palæstinensisk område.

Sammen med en ekstra hård linie overfor palæstinenserne somkun tjener det ene formål at stjæle så meget jord som muligt, med så få palæstinensere som muligt. Lad mig også lige nævne apartheidmuren, som for mig er et symbol på den mest afsindige politik, som er gennemført i nyere tid,  koloniserings strategien virker. Og det internationale samfund sætter kikkerten for det blinde øje og vi bliver alle medskyldige i et nyt holocaust det palæstinensiske.

Israels evige beskyldninger om terror fik en palæstinensisk pige til at skrive dette.

I brænder mine oliventræer, ødelægger mit hus, tager mit job, stjæler min jord, sætter min far i fængsel, dræber min moder, bomber mit land, lader os alle sulte, ydmyger os alle

Men-det er min skyld – jeg skød en raket tilbage

Netavisen 3. maj 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne