Søren Espersen, Dansk Folkeparti og Iran

Søren Espersen: Iran-demonstration, 11 februar 2010 from IFPS on Vimeo.

Demonstrationerne og protesterne i Danmark mod præstestyret i Danmark på 31-års dagen for folkerevolutionen, som væltede shahen, samlede især folk med iransk baggrund. De fik massiv TV-dækning.

I København afholdtes en stærkt eksponeret demonstration foran Christiansborg, arrangeret af initiativet ‘Frit Iran’, som samlede en bred dansk front fra den yderste højrefløj til Enhedslisten. Tidligere om eftermiddagen blev der også protesteret foran den iranske ambassade af initiativet ‘Solidaritet med den iranske befolkning’.

Den racistiske og islamofobiske højrefløj hyldede protesten ved Christiansborg på netblogge (som ‘Snaphanen’)og promoverede en video med Søren Espersens demagogiske tale foran Christiansborg. Han citerede den danske nazistiske digter Valdemar Rørdam, uden at nævne hans navn, og erklærede at det ikke tilkom ham som dansk politiker at give det iranske folk gode råd. Det undlod han dog ikke.

Han afviste muligheden af at reformere det nuværende system og regimet og opfordrede iranerne til at smide præstestyret ‘ud på historiens losseplads’. Men han formanede til at det foregår ‘med ro og værdighed’ – det vil sige koordineret med og under kontrol af de imperialistiske og zionistiske kræfter, som Søren Espersen er talsmand for, og som ønsker at installere deres eget lydregime i Teheran. Hans tale er et løfte om imperialistisk og zionistisk støtte til den såkaldte ‘demokratibevægelse’.

Ingen kan tro for alvor, at det er det iranske folks sag, som ligger islamofoben Espersen på sinde. Lige så lidt som at imperialismen og zionismen ikke bander siogg og ikke vil blande sig i den iranske udvikling.

Men forbindes modstanden mod præsteregimet ikke med den iranske folkerevolutions antiimperialistiske karakter er den dømt til at slå fejl – og igen gøre Iran til et appendiks for imperialistmagterne.

Søren Espersens demagogiske tale blev at dømme efter videoen modtaget med stor begejstring af forsamlingen.

Se også
Iransk revolutionsdag: Præstestyret under pres

Netavisen 12. februar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne