Send Løkke på hestekur

Leder
Kommunistisk Politik 2, 2010

Begivenhederne udfolder sig hurtigt, også i begyndelsen af 2010, det er et sikkert tegn på urolige tider og manglende stabilitet. Kriser, krige, sammenstød, social uro og naturkatastrofer afløser hinanden på skift som Breaking News.

Det mishandlede og tilbagestående Haiti rammes af en ødelæggende naturkatastrofe, hvis omfang i voldsom grad er forstærket af den tilbageståenhed, landet er holdt i – og op mod 200.000 menneskers død bliver en løftestang for den gode danske samvittighed, når det laves om til konkurrencer om at spytte i indsamlingsbøssen.

Den vigtigste indfaldsvinkel for den lokale presse er en dansk kolonijournalist på stedet, der overlever, og en dansk FN-ansat, der faktisk var i fare, men overlevede fem døgn i ruinerne. Det er en underlig opløftende tragedie. Alle vil have del i den – også helten i kampen for retten til forhånelse Kurt Westergaard og hans støtteparti.
Men det er alt sammen news i dag, og glemt i morgen, det hele med god dansk samvittighed.

I det befæstede Kabul, Afghanistan, udløste den afghanske modstandsbevægelse, anført af talebanerne, et større angreb i hjertet af administrationen, da svindelpræsidenten Karzai var i færd med at tage sin nye fupregering i ed. Ministerier blev bombet og beskudt, og der blev kæmpet i Kabuls gader det meste af en dag, mens personalet på den danske ambassade lukkede og forseglede bygningerne og krøb i skjul i beskyttelsesrum, indtil faren var drevet over. Angrebet viste blot, efter 8 års krig og med Obamas ’surge’, at talebanerne er hårdt trængte og stadig mere desperate, forklarede en amerikansk regeringsudsending.

Et flertal af danskerne siges  ifølge en meningsmåling fortsat at støtte  den danske deltagelse i den ulovlige og katastrofale Afghanistan-krig, ligesom samtlige folketingsmedlemmer bortset fra fire. Den har vakt begejstring hos militaristerne. Man tror det nødigt, selvom den ideologiske, politiske og moralske forrådnelse går stærkt i disse år, hvor 80ernes ’upolitiske’ Nå- og yuppie-generation har afløst ’68-erne’ på samfundets og erhvervslivets kommandopositioner.

I Danmark (som andre steder) hører man ikke så meget mere om svineinfluenzaen. Den kom og gik tilsyneladende uden at efterlade sig større spor end en almindelig influenza, bortset fra hos vaccine-producenterne, der blev forgyldt. Nu er det andre stakkels dyr, der må holde for. Løkke-regeringen har besluttet, at ”danskerne skal på hestekur”.

Det betyder, at almindelige folk, hr. og fru Danmark, nu skal have regningen tilsendt ikke bare for de riges skattelettelser og forbrugsfester op gennem 00’erne, men også for den økonomiske krise, som Fogh/Løkke-regeringernes uansvarlige nyliberale politik har gjort ekstra dyb og langvarig.

Fra og med 2011 må vi begynde at bringe balance på kassekreditten. Det er der, at både ansvarlighed og mod skal vise sig. Der er nogle helt konkrete beslutninger, der skal tages ret snart med øjeblikkelig effekt, erklærer den kiksede statsminister, der mere end nogen anden har sendt det offentlige sundhedsvæsen i krise med tilskud til privathospitalerne. Lige nu testes konsekvenserne med massefyringer af sygeplejersker og sosu-assistenter. Det er også en følge af snævre kommunale udgiftsrammer, påtvunget af regeringen.

Men det er bare en forsmag: Næste års finanslov vil indeholde direkte nedskæringer, samtidig med at der ikke vil blive tilladt nogen form for vækst i de kommunale budgetter. Altså daginstitutioner, skoler, ældre, handicappede o.s.v. skal betale. Og meget, meget andet med socialt vigtige og nyttige funktioner. Konservative og Radikale vil f.eks., på hver sit regeringshold, fjerne/pille ved efterlønnen og dagpengene.

De  nye angreb på de sociale budgetter – minus’et -  i den offentlige sektor går hånd i hånd med arbejdsgivernes krav ved OK2010 om 0-lønvækst eller direkte løntilbagegang.

Forhåndsundtaget for hestekuren er direktørernes og ministrenes og andre  riges skattelettelse; det er de lempelige skatteregler, der har gjort Danmark til et skattely for multiunationale og for driftige russiske virksomhedsejere, der skjuler deres formuer her; det er krigsudgifterne og nyindkøb af verdens dyreste kampfly; det er udvidelse og oprustning af ordensmagten og straffesystemet; det er driften af det krigsglade kongehus o.s.v., o.s.v. Forhåndsundtaget er Løkke og Co. og deres overklassevenner.  Forhåndsundtaget er rytteriet, det ridende politi, rideheste og travheste.
Kun de (stort set) hesteløse skal mærke deres kur.

Vi har en anden opskrift, den stik modsatte. Send Løkke og vennerne  – undtagelserne  lige præcis– på den hestekur! Et led deri er at vælte ham.

Netavisen 21. januar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne