Haiti og nødhjælpen

Af Gerd Berlev

Så skete katastrofen i Haiti. Mange millioner er hjemløse. Regeringens funktioner blev i forvejen i høj grad varetaget af de mindst 10.000 hjælpe-organisationer i landet og 75% af befolkningen levede for under 2$ om dagen. Et samfund med ekstremt mange fattige og kun ganske få rige.

Der er hjælp behov, så det skriger til himlen og danskerne viser sig fra deres bedste side – vi vil hjælpe alt det vi kan. Regeringen bevilliger en ringe klatskilling, befolkningen griber i foret. Hvad sker der? De rigeste dele af haitianerne får delvist, efterhånden, lidt hjælp, de fattigste kan man ikke komme frem til siges det.

Rygterne svirrer om bevæbnede grupper, så først i dag, tirsdag den 18. januar, begynder lidt nedkastning af nødhjælp fra luften. Dronefly kan finde mennesker der gemmer sig i Irak, Afghanistan og Palæstina, men hvorfor ikke dem, der blev klemt fast i ruinerne? Imens sendes 10-tusindvis af amerikanske soldater til landet, de renser havvand til drikkevand, hvorfor kan den teknik ikke bruges til at skaffe haitianerne drikkevand?

Der er heller ingen der foreslår omfattende evakueringer, kan vi her i Danmark ikke tage os af nogen tusind, men vi sender bygningsarbejdere og andre til hjælp til genopbygningen? Cuba kunne stille nødhospitaler op før nogen anden. Venezuela forsøges holdt ude med beskyldninger om at de sender kokain i deres nødhjælpsfly.
I ly af katastrofen er USA i gang med at overtage landet.

Netavisen 18. januar 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne