Obamas OL-mission

Synspunkt
Kommunisk Politik

Det er et korrupt ærinde, den amerikanske præsident kommer til København i: for at sikre at den krigsførende amerikanske supermagt i 2016 for femte gang bliver vært for de olympiske lege – i fru Obamas hjemby Chicago.

Et OL er både en gigantisk forretning og en enorm propagandafjer for værtslandet. Obama er ude på at score begge dele.

Der er ingen saglig begrundelse for et amerikansk værtsskab i 2016. Tværtimod ville det være indlysende rigtigt at placere OL i 2016 i Rio de Janeiro, som har budt ind på det sammen med Madrid og Tokyo.
For Latinamerika er det eneste kontinent/kontinentdel ud over Afrika, der aldrig har været vært for et OL.

Men det er ikke progressive politiske eller sportssaglige argumenter, der er afgørende. IOC er en gruppe topmagnater, der styres af monopolkapitalistiske interesser, en klub for magtens superliga-marionetter. Tilstedeværelsen af dern danske kronprins i selskabet er afslørende for dets karakter.

København oversvømmes i IOC-dagene af kendisser – fra Obama’erne og Oprah Winfrey til det spanske kongepar og Brasiliens præsident Lula da Silva – som lobbyer for deres byer. Det betyder bl.a. at store dele af København bliver lukket for trafik og at Øresundsbroen lukkes to gange fredag!

Der er en præcedens for Obamas mission: For fire år siden var det Tony Blair, der var overordentlig aktiv for at få OL til London i 2012. Krigsforbryderen Blair fik det sat igennem.

Vil Obama gentage kunststykket? USA er hovedkraften i dette århundredes permanente krige og centrum for udviklingen af den økonomiske verdenskrise – de nuværende akut akturelle problemer for verdens folk. Hvis der er noget land, der ikke har gjort sig fortjent det olympiske værtsskab, er det USA. Det er diskvalificeret for en lang årrække fremover.

Der er lang tid til 2016 – men som tingene ser ud i dag  vil et amerikansk værtsskab også være ensbetydende med en global boykot af OL.

Det vil være rigtig godt, hvis Obamas mission også her slår fejl.

Se
listen over værtslande og byer for OL gennem tiden

Netavisen 1. oktober 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne