Afghanistan og valgfarcen

NATO i knibe

Den amerikanske præsident og NATO’s nye generalsekretær er ved at gå i panik over situationen i Afghanistan op til præsidentvalgfarcen

Kommunistisk Politik 16, 2009

Afghanske modstandsfolk - Modstanden har tilføjet besættelsesmagterne stadig hårdere slag Den 20. august finder et såkaldt ’frit valg’ sted i Afghanistan, bestilt og kontrolleret af USA og besættelsesmagterne. Det vil blive udråbt som ’en succes’, uanset udfaldet eller faktisk valgdeltagelse, for valgfarcerne handler ikke om at skabe ’demokrati’ i Afghanistan (hvilket alle afghanere ved), men om at fuppe opinionen i de krigsførende NATO-lande.

Valget er en vigtig del af bestræbelserne på at ’legitimere’ den ulovlige krigsførelse og nu snart otte-årige besættelse af Afghanistan, som ikke har kunnet knuse den afghanske modstand, der tværtimod er taget til og er blevet forstærket i de sidste år – med stærkt øgede tabstal for besættelsesstyrkerne til følge.

At skabe indtryk af, at Afghanistan var så meget under NATO-kontrol, at der kan gennemføres noget, der næsten kunne gå for at være ’et demokratisk valg’, har været en vigtig prioritering for den amerikanske præsident Obama og NATO, der har øget antallet af besættelsessoldater.


Fiasko for NATO-offensiv

Det var også baggrunden for USA’s militære offensiv i Helmand-provinsen og andre ’usikre’ steder i Afghanistan, som også britiske og danske tropper deltog i – med meget betydelige tab af soldater og materiel til følge.
Offensiven var en fiasko, der også led en stille død i de imperialistiske medier.

Og en styrket afghansk modstand, anført af Taliban, øger angrebene over hele landet. I en erklæring fra Taliban den 7. august hedder det:
“Besættelsesalliancen, anført af USA, har lidt konstante tilbageslag og nederlag på både det militære og andre områder; og mujahedinernes historiske sejre i disse dage i Helmand og andre dele af landet og mujahedinernes modstand har alt sammen bidraget til at give Amerikas og Storbritanniens militærmagt, stolthed og arrogance et knusende slag. De vil ikke længere kunne gennemføre omfattende militæroperationer så let som hidtil.

Den ny amerikanske øverstkommanderende general i Afghanistan, Stanley McChrystal, siger til Wall Street Journal, at Taliban har bevæget sig til nye områder af landet og udvidet guerillakampen: ”Det er en meget aggressiv fjende lige nu. Vi må stoppe deres initiativ og bremse deres momentum. Det er et hårdt job.”

Valgboykot og angreb på fupvalget

Taliban har erklæret at ville slå til mod valgfarcen og gå til angreb på de befæstede valgsteder og adgangsveje. De advarer civilbefolkningen mod at deltage i valget og dermed understøtte NATO-propagandaen for besættelsen.

Fupvalget er blevet en reel styrkeprøve mellem NATO og den afghanske modstand. I den nævnte erklæring fra Taliban hedder det videre:
“Amerikanerne forsøger igen at forblænde afghanerne. De vil give magten til de samme typer, som folket allerede har prøvet og forkastet, og igen lade dem herske over afghanernes skæbne. De ønsker, at afghanerne igen skal lande i blodbadets sump i flere år endnu. (…) Det islamiske emirat Afghanistan [dvs. Taliban] appellerer til afghanerne om at opgive enhver illusion om, at der kan komme økonomisk fremgang og noget som helst godt som resultat af dette valg, og de bør forhindre det i at blive gennemført.”

Dvs. en opfordring til valgboykot forbundet med guerilla-aktioner mod de af besættelsesmagten og marionethæren beskyttede valgsteder.

Verdenshistoriens første globale hær

NATO-chefen, krigsforbryder Rasmussen, har gjort en ‘sejr’ i Afghanistan til sin erklærede hovedprioritet. Han presser på for at øge antallet af NATO-tropper og de enkelte landes bidrag og har udtrykkeligt anmodet Canada om at forlænge sin tilstedeværelse efter 2011, som det canadiske parlament har sat som slutår. Den canadiske udenrigsminister har afvist Fogh.

NATO-styrken i Afghanistan er den mest omfattende besættelseskoalition nogensinde. Aldrig har soldater fra så mange stater befundet sig på samme krigsskueplads. NATO-styrken i Afghanistan er med en kommentators ord ’verdenshistoriens første globale hær’. (Se Rick Rozoff: Afghan War – NATO Builds History’s First Global Army)

At deltage i den forbryderiske og folkeretsstridige angrebskrig og besættelse er blevet til pantet på loyalitet over for USA og NATO. Ikke mindre end 45 lande har tropper og militært personel i Afghanistan. Senest har yderligere lande som Colombia, Mongoliet, Armenien, Japan, Sydkorea, Ukraine og Montenegro annonceret, at de vil eller overvejer at deltage i ISAF. Dermed vil der være militær fra over 50 lande og fem kontinenter i Afghanistan under fælles kommando.

Og på trods af al pression går USA og NATO alligevel mod nederlag, fordi den afghanske modstand og ikke besættelsesmagterne udtrykker det afghanske folks vilje og forhåbninger. Besættelsesmagterne har dømt sig selv ude med deres brutale krigsførelse. De vil aldrig vinde afghanerne for sig. Så hellere Taliban!

Også derfor udvides brutaliteten i krigsførelsen fra NATO og koalitionen. Det er netop annonceret, at dansk militær vil deltage i amerikansk anførte dødspatruljer, som skal myrde såkaldte ’narkobagmænd’. Pentagon har udarbejdet en liste med angiveligt 367 personer, der skal fanges ’døde eller levende’. NATO går med andre ord over til ’målrettede mord’ også på civile, i lighed med Israels angreb på palæstinensiske politikere og andre modstandere.

Den danske krigsminister Gade stiller danske gangstersoldater til rådighed for disse mord, som strider mod internationale konventioner.


Se også

Afghanerne bør ikke støtte invasorernes projekt med deres stemmer
Udtalelse fra Det Islamiske Emirat Afghanistan (Taliban), 7. august 2009
Frit Afghanistan Blog

Om den amerikanske valgproces der skal vildlede afghanerne
Udtalelse fra Det Islamiske Emirat Afghanistan (Taliban), 31. juli 2009
Frit Afghanistan Blog

En ny amerikansk øverstkommanderende og valgfarcen
Udtalelse fra Det Islamiske Emirat Afghanistan (Taliban), 29. maj 2009
Frit Afghanistan Blog

Netavisen 12. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne