SF: Goddag til våbnene

Socialistisk Folkeparti gik med i forliget om det danske militær og stemte for krigsbevillinger

Kommunistisk Politik 14, 2009

En sang for Afghanistan Foto: sfpolitikAlle folketingets partier undtaget Enhedslisten er gået sammen om et forlig, der øger pengestrømmen til militæret og prioriterer deltagelse i angrebskrige sammen med NATO – og også med EU, hvis forbeholdet bliver fjernet. Det nye forsvarsforlig gælder fra 2010 til og med 2014 og betyder blandt andet, at bevillingerne til militæret øges kraftigt.

Det konkluderes i forligsteksten, at:
“Efterspørgslen efter danske militære bidrag ikke vil mindskes. Der vil i stigende omfang være behov for at kunne deltage i andre typer konflikter, herunder oprørsbekæmpelse, fredsskabende indsatser og hjælp til genopbygning.”

I princippet skal militæret udrustes, så de kan indsættes globalt! Også i byområder.

Den forventede udvikling inden for internationale operationer tænkes at være præget af et højt trusselsniveau, og en stigende asymmetrisk krigsførelse.
Hvor fjenderne er, står der ikke nærmere opregnet, men de krigsophidsede partier er parate til at sende soldater i terrorkrig, så længe det skal være.

For SF betyder forligsdeltagelsen, at forbindelsen til den pacifistiske fredsbevægelse, der i begyndelse af SF’s historie var et af partiets vigtigste fundamenter, er endegyldigt brudt.

Fra Ole Sohn lyder det nu:
”Vi kan ikke leve med, at udstyr og materiel ikke er på plads, når et flertal i Folketinget har sendt danske soldater ud på mission. Så vi er villige til at hjælpe her og nu.”

Holger K. Nielsen har været ude ved fronten i Afghanistan og inspicere tropperne, der stod parat til en storoffensiv i Helmand-provinsen. Trygt hjemme igen fortæller han til Information, at SF er parat til at støtte fortsat krigsdeltagelse, hvis de kan love, de er hjemme om fem til seks år.

Den nuværende krig mod Afghanistan vil da have varet 14 år!

Se også
Forlig til krig
Kommunistisk Politik 14, 2009

Netavisen 8. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne