Intet belæg for konklusioner om PET og DKP/ML

Følgende indlæg er sendt til Arbejderen 2. juli 2009
Ikke bragt

DKP/MLs logo 1978I artiklen ’PET læste også Arbejderen ’ (2.7.09), hvor Jørgen Petersen udtaler sig om  overvågningen af DKP/ML, drages der nogle konklusioner, der ikke er belæg for.

Se artiklen her
PET læste også Arbejderen

Det påstås at PET ’kun havde et overfladisk kendskab til DKP/MLs arbejde’ – ikke mindst fordi det angiveligt aldrig lykkedes at plante en agent i partiet.

Der er ikke den fjerneste grund til at tro det. Alle de vigtigste papirer vedrøremnde DKP/ML, bl.a fra København, er destrueret af PET. Det fremgår af note 735, s. 229, i bindet om overvågningen af ’den antiimperialistiske venstrefløj.

” Det skal bemærkes, at de fleste af sagsakterne om DKP/ML inklusive de personregistreringssager, der blev oprettet i den forbindelse, er makuleret i slutningen af 1990’erne. Afsnittet bygger derfor hovedsageligt på oversigtsbeskrivelserne i PET’s årsberetninger, på sammenskrivningerne i PET’s emnekort samt en enkelt bevaret personregistreringssag.”

Der har klart været lige så travlt ved makuleringsmaskinen i DKP/MLs tilfælde som omkring agenten Anders Nørgård.

Kommissionen har ikke undersøgt hvem der var ansvarlige for dette eller afhørt nogen i den forbindelse. Bl.a. derfor tegner rapporten et totalt skævvredet billede af det revolutionære DKP/ML – og bl.a. defor er der intet belæg for artiklens konklusioner.

Klaus Riis
Formand for DKP/ML 1978-1997

Netavisen 2. juli 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne